Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Уиски Пол Джон Болд / Whisky Paul John Bold

  • SKU: 8441010341
  • Регион: Гоа
  • Държава: Индия
  • Процент Алкохол: 46%
Реколта:
94.00 BGN 94.0000 BGN InStock

Награди

Двойно злато
Двойно злато 2018

San Francisco World Whisky Competition

Виж всички

Интересно

Великият индийски сингъл малц идва от слънчевите брегове на Гоа, Индия. Някога известна португалска колония в Индия и с богата история, датираща от над 3000 години, днес Гоа е популярна със своята родна култура, изключителна кухня, екзотични плажове и красиви необитаеми буйни пейзажи. С богатите си източници на прясна вода и благоприятните тропически климатични условия Гоа е най-подходящият избор за основателите на дестилерията, където да създават своите сингъл малц напитки.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

На нос се долавят нотки на ароматен препечен ечемик, суха трева, малко дим, цитрусови кори, зелена ябълка и кафява захар. Небцето е дъбово и плодово, с нотки на кафе, пикантна каша, лайм и сухи препечени филийки. Финалът е оформен и пиперлив. 


ДЕСТИЛЕРИЯ

Основана през 1996 г., днес с продажби от над 15 милиона каси, John Distilleries е производител и на шестата по големина марка уиски в света - Original Choice Whisky. Пол Джон, едномалцово уиски от John Distilleries, печели репутация на нишовия пазар. Другите му основни марки включват Bangalore Malt, Black Pelican Fine Whisky, Mont Castle French Grape Brandy и Big Banyan Wines. 


ДЕСТИЛАЦИЯ

Дестилация: медни дестилационни казани

Отлежаване: отлежава в американски бърбън бъчви втора употреба за поне 4 до 5 години.


95.5 точки
Златен медал
Златен медал
Златен медал
Златен медал
Златен медал
Двойно злато
Златен медал
Златен медал
Двойно злато

Подобни продукти