Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Плащане и доставка

V. ЦЕНА И НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ

 

Чл. 25. (1) При първоначален вход в сайта всички цени на стоките в електронния магазин на www.vinopoly.com се зареждат в български лева. Клиентът има право да избере от още две валути – евро и щатски долар. Обявените цени за стоките са окончателни, важат за деня на поръчката и са с включен ДДС. В цената на продуктите не е включена цената за доставка.

(2) Цената на отделните предлагани стоки по чл. 3 от настоящите Общи условия е поставена непосредствено до/под снимката на съответната стока в избраната от Клиента валута.

 

Чл. 26. (1) Цената на поръчана от онлайн магазина стока може да бъде заплатена чрез един от следните способи:

- Наложен платеж – плащане в брой на дължимата сума на куриера/лицето, извършило доставката.

- Плащане с карта - директно в сайта 

- Плащане по банков път по сметка на „Сагакс“ ЕАД:

 

СМЕТКА В ЛЕВА:

IBAN BG13UNCR70001510000000

BIC: UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк АД

Титуляр на сметката: САГАКС ЕАД

 

СМЕТКА В ЕВРО за поръчки от чужбина:

IBAN: BG50UNCR70001550000000

BIC: UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк АД

Титуляр на сметката: САГАКС ЕАД

 

Чл. 27. Срокът за изпълнение на поръчката започва да тече от деня, следващ датата на нейното изпращане.

 

Чл. 28. (1) Доставчикът може по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени.

(2) В случай на промяна на обявените в сайта цени на продукти в промоция, промяната се отразява по ясен за Клиента начин, като под конкретната стока се посочва стара цена, която е задраскана, и нова цена, посочена с по-голям размер на шрифта.

(3) Промяната в цената на стоките не се отразява на договорите, които са вече сключени.

(4) При намаляване на цената на дадена промоционална стока, освен обозначението на старата и нова цена на стоката, в сайта ще бъдат посочени условията, при които се извършва намалението на цените, и срокът, през който стоките се предлагат с намалени цени.

 

 

VI. ДОСТАВКА

 

Чл. 29. Доставката на стоки, закупени от електронния магазин „vinopoly.com“, се осъществява при следните условия:

 

  1. При покупка на стоки на стойност под 50.00 /петдесет/ лв. доставката е в размер на 5.90 лв. /пет лева и деветдесет стотинки/ с ДДС, важащо за цялата страна, включително за гр. София.

 

  1. При покупка на стоки на стойност над 50.00 /петдесет/ лв. доставката е безплатна за цялата страна, включително за гр. София.

 

  1. При поръчка на стоки до 14:00 ч. доставката се осъществява в рамките на същия работен ден за гр. София. При поръчка на стоки след 14:00 ч. доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни от потвърждението на поръчката за гр. София.

 

  1. За всички други градове, освен София, при поръчка на стоки до 16:00 ч. доставката се осъществява в деня, следващ деня, в който поръчката е потвърдена, с изключение на поръчки, направени в събота и неделя, или според графика на логистичната фирма. При поръчка на стоки след 16:00 ч. доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни от потвърждението на поръчката.

 

  1. Сайтът не предлага доставка извън границите на Република България.
  2. Покрай Коледните и Новогодишните празници, предвид по-голямата натовареност, е възможно забавяне в доставката на поръчаните стоки. В такива случаи, срокът, описан в Чл. 29, т.1, т.2, т.3 и т.4, не важи. 


Чл. 30. Стоките, поръчани от електронния каталог, се доставят с куриер („Спиди“ АД) до адреса, указан при заявката – за всички градове с изключение на гр. София. За територията на гр. София стоките се доставят от лице, осигурено от Доставчика.

 

Чл. 31. (1) В цената на стоката не е включена сумата за доставка.

(2) Посочените цени за куриерски услуги са в български лева с включен ДДС.

(3) Клиентът получава касов бон за извършените от шофьор на фирмата или логистична фирма „Спиди“ АД услуги (куриерска услуга, наложен платеж, застраховка). 

(4) При отказана от Клиента пратка след потвърждение на заявката за отказ се заплаща куриерска услуга по транспорта от страна на Клиента. 

(5) При несъответствие на заявена с получена стока, в случай че има нарушена опаковка, се съставя протокол при доставката в присъствие на куриера и се описват нередностите. В случай че няма нарушена опаковка, клиентът сам решава дали да приеме стоката или да я откаже (прилагат се правилата за отказана пратка).

(6) Ако Клиентът не е намерен на адрес, се прави опит за контакт по телефон и се уточнява ден за доставка. Куриерът на „Спиди“ АД или лицето по чл. 30 прави 2 опита за разнос. При неоткриване на Клиента стоката се връща обратно към Доставчика. Пренасочване на пратката (смяна на адреса за доставка) в рамките на съшия град не се таксува допълнително, но се извършва за следващия ден.

(7) Услугата за предаване на пратките може да изискват предоставяне на лична карта от страна на Клиента с цел сравняване на данните. Куриерът на „Спиди“ АД или лицето по чл. 30 задължително отказва предоставяне на пратка на лица под 18 години, ако тя съдържа алкохолни напитки.

(8) По време на поръчката Потребителят може да предпочетете доставката да се направи от друга куриерска фирма. Клиентът следва да отбележи това в полето за свободен текст. В този случай куриерските разходи са изцяло за сметка на Клиента и се калкулират спрямо тарифата на съответния куриер. При такива случаи „Сагакс“ ЕАД не носи отговорност и няма отношение към дължимата сума за доставка, както и не носи отговорност за периода на доставка.

 

Чл. 32. Доставката ще бъде извършена в рамките на 1 до 3 работни дни, считано от деня, следващ датата на изпращането на поръчката, според заявката за куриер, направена от Клиента и посочените условия от „Спиди“ АД.

 

Чл. 33. Доставчикът има право да предаде стоката на указания за доставка адрес на Клиента или на трето пълнолетно лице, което приема и потвърждава получаването й от името на Клиента и подписва придружаващите я документи.

 

Чл. 34. Ако Клиентът не осигури условия за приемане на стоката или не бъде намерен на посочения от него адрес в гореупоменатия срок и при условията на чл. 31, ал. 6, Доставчикът се освобождава от задължението си да достави заявената стока и договорът се прекратява.

 

Чл. 35. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

 

Чл. 36. При получаване на стоката на Клиента се предоставят и следните документи: оригинална фактура с включен ДДС (при изразено желание от страна на Клиента); касова бележка; приемо-предавателен протокол; товарителница; формуляр за упражняване правото на отказ и информация по чл. 54 от Закона за защита на потребителите.

 

Чл. 37. (1) Клиентът трябва да прегледа стоката в момента на доставката и предаването й от Куриера и ако стоката не отговаря на изискванията, да уведоми за това незабавно Доставчика.

(2) Ако Клиентът не уведоми Доставчика съгласно ал. 1, стоката се смята за одобрена като съответстваща на изискванията, освен за скрити недостатъци. За Клиенти, имащи качеството потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, се прилагат разпоредбите и сроковете, регламентирани в Закона за защита на потребителите.

(3) В случай на упражняване на право на отказ от договора за доставки по ал. 1, разходите по връщането на стоките са за сметка на Доставчика.