Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Уиски Пол Джон Класик / Whisky Paul John Classic

  • SKU: 8441010351
  • Регион: Гоа
  • Държава: Индия
  • Процент Алкохол: 55.2%
134.00 BGN 134.0000 BGN InStock

Награди

Златен медал
Златен медал 2015

Single Malts Wizards of Whisky Awards

Виж всички

Интересно

Великият индийски сингъл малц идва от слънчевите брегове на Гоа, Индия. Някога известна португалска колония в Индия и с богата история, датираща от над 3000 години, днес Гоа е популярна със своята родна култура, изключителна кухня, екзотични плажове и красиви необитаеми буйни пейзажи. С богатите си източници на прясна вода и благоприятните тропически климатични условия Гоа е най-подходящият избор за основателите на дестилерията, където да създават своите сингъл малц напитки.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

На нос плодовостта и малцовите аромати се преплитат в медени нотки. Бърбън нотките дразнят сетивата. На небцето, с първата глътка вкусове на малцов ечемик приветстват за още. Неочаквани вкусове на препечена пчелна пита. Финалът е абсолютно елегантен, със сочни тонове захар Demerara, осигуряващи мек и топъл завършек. Цветът е наситено кехлибарен.


ДЕСТИЛЕРИЯ

Основана през 1996 г., днес с продажби от над 15 милиона каси, John Distilleries е производител и на шестата по големина марка уиски в света - Original Choice Whisky. Пол Джон, едномалцово уиски от John Distilleries, печели репутация на нишовия пазар. Другите му основни марки включват Bangalore Malt, Black Pelican Fine Whisky, Mont Castle French Grape Brandy и Big Banyan Wines. 


ДЕСТИЛАЦИЯ

Дестилация: в медни дестилационни казани

Отлежаване: в бърбън бъчви втора употреба и е бутилирано без студено филтриране 


Най-добър Индийски Сингъл Малц
Сребро. Изключителен!
Златен медал

Подобни продукти