Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Кристиан Дроан Ле Джин / Christian Drouin Gin Le Gin

  • SKU: 8411030001
  • Регион: Нормандия
  • Държава: Франция
  • Процент Алкохол: 42%
Реколта:
11.90 BGN 11.9000 BGN InStock

Интересно

Дроан се интересуват от качеството, а не от количеството. По тази причина плантацията бива организирана по традиционен начин, като са засадени само традиционни сортове,от които растат високостеблени дървета. Те дават сравнително малка реколта, но с много високо качество. Плодовете се пресоват само веднъж, за да се извлече само най-доброто. След дестилацията дестилатът отлежава в различни по големина и възраст бъчви, включително и в такива от шери и порто. Избират се така, че да дават възможност на калвадоса да развива при оптимални условия. По този начин Кристиан Дроан успява да получи безброй медали и почетни награди, включително и наградата за най-добър производител на Калвадос.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Единственият джин, произведен от 30 сорта ябълки и с 8 различни подправки. Всяка подправка се дестилира отделно, преди да се смеси в пропорции, които са уникални за всяка партида. Розата и лимонът му придават деликатност. Джинджифилът, ванилията, канелата и бадемите водят до гладко и пикантно тяло, а кардамонът дава плодови нотки и приятна закръгленост. Хвойната и ябълката се допълват взаимно със своите тежки пикантни нотки.

Произведено количество: Лимитирано издание, само 2850 бутилки са пуснати на пазара


ДЕСТИЛЕРИЯ

Историята на Кристиан Дроан датира от 1960 г., когато Кристиан Дроан Старши купува фермата в Пей д‘ Аж, за да произвежда калвадос от най-високо качество. Амбициозният проект се оказва успешен, отчасти и защото към екипа се присъединява Пиер Пивет, по това време най-известният дестилатор на  „eau-de-vie de cidre“ бренди произведено от сайдер. От 1969 г. Кристиан Дроан Младши се присъединява към семейния бизнес. До ден днешен компанията се счита за семейна, въпреки че част от нея е продадена на акционери. През 2004г. начело застава аграрният инженер и енолог Гийом, трето поколение Дроан. 


Храни

Добре се съчетава с:

Десерти Плодове
Златен медал
Златен медал
Златен медал

Подобни продукти