Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Елефант Лондон Драй Джин / Elephant London Dry Gin

  • SKU: 8411050001
  • Държава: Германия
  • Размер: 50
  • Процент Алкохол: 45%
10.90 BGN 10.9000 BGN InStock

Интересно

Този ръчно изработен джин е вдъхновен от Африка. Той идва от сърцето и умовете на шепа немски ентусиасти, които даряват 15% от всичките си печалби, за да помогнат за спасяването на застрашените африкански слонове.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Иновативна комбинация от 14 подправки с редки африкански съставки и пресни ябълки от овощните градини около дестилерията. Сред африканските подправки влизат Баобаб, растението Бучу (с подобни на касис аромати) и Лъвска опашка (богато на флорални аромати). Използва се местна изворна вода, която допринася за чистия и гладък вкус на джина. На аромати – хвойна, планински бор с тревисти нотки. Вкусът е сложен с плодови и пикантни нотки. Всяка партида носи името на африкански слон, на който фондациите подкрепяни от дестилерията помагат към момента.

Цвят: Кристално чист

Аромат: Ароматен сух бор, джинджифил, лавандула, намек за плодовитост.

Вкус: Билки и подправки, мек и чист вкус с флорални нотки, дълъг послевкус с намек на цитруси.


ДЕСТИЛЕРИЯ

Elephant Gin произвежда високо награждавани и ръчно изработени премиум джинове. При дестилацията на всяка партида се използват четиринадесет подправки, включително редки африкански съставки. Историята му идва от Южна Африка, но производството се извършва в Германия, под контрол и при най-високи стандарти.

 Всички съставки са подбрани на ръка, бутилките са дизайнерски, етикетите ръчно надписани, а продукцията контролирана от малки партиди. Основателите биват вдъхновени да създадат Elephant Gin след приключенията си в Африка. 


Подобни продукти