Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Ром Варадеро 5-годишен / Ron Varadero 5 Years

  • SKU: 4001010021
  • Държава: Куба
  • Размер: 700
  • Процент Алкохол: 38%
32.90 BGN 32.9000 BGN InStock

Интересно

Ромът се получава от меласа от захарна тръстика - ето защо неговата история е тясно свързна с тази на захарта. През 1493 г. по време на второто си пътуване до Америка Христофор Колумб събрал захарна тръстика от Канарските острови и я пресадил на Карибските острови.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Този много специален ром е истинска класика сред кубинските ромове: сух, перфектно балансиран, напомнящ за тропически плодове. Петте години отлежаване във вековните изби на Сантяго де Куба му придават всички неповторими качества на изискан ром, златен като карибското слънце.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

„Лекият промишлен ром” се появил в Сантяго де Куба – промишлен, защото се получава от меласа, крайния продукт при варенето на захарната тръстика за получаване на кристалчета захар, лек, защото е  чист и естествено дестилиран за постигането на перфектно съдържание на алкохол. За първи път в историята на рома е култивирана 5-10 и 15 годишна бактерия и неговата дестилационна фабрика става свидетел на раждането на пречистване чрез отлежаване на рома. След   и половина той завладял света, поставяйки  на картата Сантяго де Куба и неговата дестилационна фабрика като рожденното място на рома. През 1959 г. наследниците на Бакарди, които регистрирали марката на своята напитка на Бахамите, напуснали Куба. Дестилационната фабрика и нейните майстори продължили да произвеждат своя прочут ром по традиционния начин. Ron Varadero е регистриран като търговска марка на дестилационната фабрика Сантяго и неговото лого съживява характерното „червено слънце”.

Подобни продукти