Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Ром Флор де Каня Сентарио 12г./ Rum Flor de Caña Centenario 12yo

  • SKU: 8401040030
  • Държава: Никарагуа
  • Размер: 700
  • Процент Алкохол: 40%
64.90 BGN 64.9000 BGN InStock

Интересно

КАКВО ОЗНАЧАВА ТЕРМИНЪТ БАВНО СТАРЕЕНЕ? Терминът Slow-Aged™ характеризира естествения методи за стареене използван за производството на всички Flor de Caña ром. Естествената температура, вентилацията и продължителността на този процес гарантира, че няма изкуствено добавени аромати към крайния продукт.

Тероарът на Flor de Caña е повлиян от плодородната вулканична почва около вулкана Сан Кристобал в Никарагуа. Тази уникална среда придава различни характеристики на захарната тръстика, допринасяйки за вкусовия профил на рома. Вулканичните минерали в почвата, съчетани с бавния процес на зреене, играят решаваща роля в създаването на мекия и нюансиран вкус, който отличава Flor de Caña.


ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ:  Плътно тяло. Цвят на червен кехлибар. Аромат на червени плодове, мед и препечени ядки. На вкус се усещат дървесни нотки, ванилия и печени ябълки с добре балансиран финал. 


ДЕСТИЛЕРИЯ: Flor de Caña има богата история, датираща от 1890 г., когато компанията е основана в Чичигалпа, Никарагуа. Първоначално захарна фабрика, тя преминава към производство на ром през 1937 г. През годините Flor de Caña се превръща в световно признат и награждаван ром, славен със своето качество.


ДЕСТИЛАЦИЯ: Flor de Caña традиционно използва медни съдове за процеса на дестилация. Тези дестилатори играят решаваща роля при рафинирането на ферментиралата течност, концентрирането на алкохола и отделянето на примесите. По време на дестилацията главните дестилатори внимателно избират най-качествената част от дестилата. Тази стъпка гарантира, че само най-висококачественият алкохол се запазва за по-нататъшно отлежаване. Flor de Caña 12 претърпява минимум 12 години отлежаване в дъбови бъчви. Тези бъчви допринасят значително за профила на вкуса на рома, придавайки дълбок и сложен характер с нотки на дъб, ядки, ванилия и карамел.

Подобни продукти