Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Жерар Бертран IGP Натурае Ориндж / Gerard Bertrand Naturae IGP Orange

  • SKU: 8109020282
  • Регион: Лангедок Русийон
  • Държава: Франция
  • Сорт: 25 % Шардоне, 25 % Гренаш Блан, 25 % Вионие, 25 % Мускат
  • Био: Био и Органични
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13%
  • Реколта: 2022
24.90 BGN 24.9000 BGN InStock

Интересно

Натурае е гама вина без добавени сулфити, която предлага особено чисти, щедри и интензивни аромати. Натурае са веган вина, подходящи за потребителите, които отхвърлят експлоатацията на животни.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Красив ярък цвят с нотки на портокал.  Интензивно плодово на носа с конфитюрни цитрусови аромати. На вкус предлага перфектен баланс между свежест и закръгленост, съчетани с флорални и нотки на бриош.

Температура на сервиране:  10-11ºC


ИЗБА

Жерар Бертран е сред най-изявените винопроизводители от Южна Франция, притежавайки многобройни имоти сред най-престижните кру-та на Лангедок - Русийон. Известен като кралят на Лангедок, Бертран произвежда зашеметяващи вина, показващи разнообразието на тероарите на Южна Франция.


ЛОЗЯ

Това вино се ражда от знанията на Жерар Бертран и неговите енолози, които притежават уникален опит в производството на вино без сулфити. Вината се отглеждат по органични  и биодинамични стандарти, което изисква високо качество на гроздето. Интензивено и плодово, Натурае  предоставя уникално преживяване на тероара, като същевременно опазва  околната среда.


ВИНИФИКАЦИЯ

Процесът на винификация е много сложен, особено след като не се използват сулфити или други добавки. При получаване гроздето веднага се охлажда до 8°C и се пресова. Мацерацията на стъблата и ципите произвежда забележителния оранжев цвят. Винификация при контролирана температура без сулфити, след като четирите сорта грозде се смесят. Малолактична ферментация, последвана от поставяне в бъчви за да се завърши мацерацията. 


ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ

Като аперитив, със зеленчуци, риба и сирена.

Храни

Добре се съчетава с:

Риба Аперитив Салати и зеленчуци Сирена

Подобни продукти