Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Ром Флор де Каня Гранд Резерва 7г./ Rum Flor de Caña Gran Reserva 7yo

  • SKU: 8401040020
  • Държава: Никарагуа
  • Размер: 700
  • Процент Алкохол: 40%
39.90 BGN 39.9000 BGN InStock

Интересно

КАКВО ОЗНАЧАВА ТЕРМИНЪТ БАВНО СТАРЕЕНЕ? Терминът Slow-Aged™ характеризира естествения методи за стареене използван за производството на всички Flor de Caña ром. Естествената температура, вентилацията и продължителността на този процес гарантира, че няма изкуствено добавени аромати към крайния продукт.

Тероарът на Flor de Caña е повлиян от плодородната вулканична почва около вулкана Сан Кристобал в Никарагуа. Тази уникална среда придава различни характеристики на захарната тръстика, допринасяйки за вкусовия профил на рома. Вулканичните минерали в почвата, съчетани с бавния процес на зреене, играят решаваща роля в създаването на мекия и нюансиран вкус, който отличава Flor de Caña.


ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ: Плътно тяло. Цвят махагон. Аромати на препечени кокосови орехи, ванилия и смокини. Вкус на мед и черен шоколад, с дълъг финал. 


ДЕСТИЛЕРИЯ: Flor de Caña има богата история, датираща от 1890 г., когато компанията е основана в Чичигалпа, Никарагуа. Първоначално захарна фабрика, тя преминава към производство на ром през 1937 г. През годините Flor de Caña се превръща в световно признат и награждаван ром, славен със своето качество.


ДЕСТИЛАЦИЯ: Flor de Caña 7 отлежава седем години във внимателно подбрани дъбови бъчви. Този удължен период на стареене позволява на рома да абсорбира характеристиките на дървото, придавайки на напитката дълбочина и мекота. Flor de Caña 7 претърпява минимум 7 години отлежаване в дъбови бъчви. Тези бъчви допринасят значително за профила на вкуса на рома, придавайки дълбок и сложен характер с нотки на дъб, ванилия и черен шоколад.

Подобни продукти