Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Домейн Д'онжервил Премиер Кру Кло де Дюк / Domaine D'Angerville Premier Cru Clos des Ducs

  • SKU: 8109240102
  • Регион: Бургундия
  • Държава: Франция
  • Сорт: 100 % Пино Ноар
  • Процент Алкохол: 13.5%
Реколта:
680.00 BGN 680.0000 BGN InStock

Интересно

Един от най-интересните аспекти на Домейн Д'онжервил е нейното емблематично лозе Clos des Ducs. Избата е едноличен собственик на Clos des Ducs, което означава, че те имат пълен контрол върху процеса на отглеждане и винопроизводство. Тази изключителност допринася за престижа и търсенето на техните вина.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Аромати на пресни плодове, цветя и подправки. Мощен и плътен вкус с нотки на черни плодове, череши, касис и минерали. Сложно вино, хармонично с кадифени танини и дълъг послевкус.


  

ИЗБА

Изба Домейн Д'онжервил е епитом на бургундското винопроизводство с дългогодишна история, изключителни лозя и ангажимент за производство на органични и биодинамични вина с изключително качество и финес. 

Домейнът печели слава през 20-те години на миналия век, когато започва да произвежда и бутилира собствено вино, във време, когато обичайната практика е отглеждането и бутилирането да се извършват в ръцете на негосианти. Marquis d'Angerville ги заобикаля изцяло като комерсиализира собственото си вино, превръщайки се в един от първите производители, направили товаЛОЗЯ

Днес избата притежава лозя в някои от най-престижнит апелации на Бургундия, включително Volnay Premier Cru Clos des Ducs, Volnay Premier Cru Taillepieds и Volnay Premier Cru Champans. Clos des Ducs се смята за едно от най-добрите Премиер Кру лозя в Бургундия


ВИНИФИКАЦИЯ

Гроздето се премахва от дръжките и се мацерира върху люспите в продължение на 8 до 10 дни с редовно изпомпване.

Отлежаване:  в приблизително 25% нов дъб.


Jancis Robinson
FALSTAFF

Подобни продукти