Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Бренди Преслав / Brandy Preslav

  • SKU: 4002120002
  • Регион: Черноморски регион
  • Държава: България
  • Размер на опаковката: 500
  • Процент Алкохол: 41%
Реколта:
179.00 BGN 179.0000 BGN OutOfStock
Изчерпан продукт. Очаквайте скоро!

Интересно

Създаден през 1948 г., Винекс Преслав и до днес е един от лидерите във производството на висококачествени вина и високоалкохолни напитки. Винекс Преслав залага на грозде, подбрано с внимание, на модерни технологии и на висококвалифициран екип от професионалисти, влагащи максимум потенциал за постигане на отлични резултати.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Специално подбрани винени дестилати с дългогодишно отлежаване в дъбови бъчви. Произведено по традиционна френска технология от внимателно селектирана партида винен дестилат от реколта 1966 година.


ДЕСТИЛЕРИЯ

Създаден през 1948 г., Винекс Преслав и до днес е един от лидерите във производството на висококачествени вина и високоалкохолни напитки. Винекс Преслав залага на грозде, подбрано с внимание, на модерни технологии и на висококвалифициран екип от професионалисти, влагащи максимум потенциал за постигане на отлични резултати. Тяхната дестилерия, като една от първите в страната, е допринесла много за развитието на българските високоалкохолна индустрия като цяло, тъй като именно там са се правили различни експерименти и проекти, с цел усъвършенстване процеса на производство и качеството на българските алкохолни напитки.


ЛОЗЯ

Лозята са разположени в три ключови за винарството в България микрорайона- Хан Крум, Нови Пазар и Велики Преслав. Тероарът тук благоприятства за перфектна сортова изява. Това е изключително подходящ район за отглеждане на бяло грозде. Релефът е хълмист, с надморска височина – 200 – 280 м. Преобладават кафявите горски почви и карбонатният чернозем. Средната температурна сума през вегетационния период е 3600-3700 С , което съчетано с продължителна и топла есен, осигурява достатъчно натрупване на захари, при високо съдържание на титруеми киселини и РН 3,0 – 3,2. Отглежданите лозя са от сортовете Траминер, Пино Гри, Шардоне, Совиньон Блан, Каберне Совиньон, Ризлинг, Мускат, Пино Блан, Мерло и др.


ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС

Специално подбрани винени дестилати с дългогодишно отлежаване в дъбови бъчви. Произведено по традиционна френска технология от внимателно селектирана партида винен дестилат от реколта 1966 година.

Уникалният му характер се дължи на дългогодишното отлежаване в малки дъбови бъчви ( 225л.). Отличава се с наситен тъмно кехлибарен цвят и богата палитра от аромати на сушени плодове, шоколад и тютюн. Притежава дълго запомнящ се плътен и благороден вкус. Бренди Преслав 1966 е незабравима напитка, продукт на традицията и новаторството, една висша хармония на аромати и вкусове.

Брендито е бутилирано през 2011, т.е. отлежавало 45 години в дъбови бъчви.

Храни

Добре се съчетава с:

Салати и зеленчуци

Подобни продукти