Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Франсоа Карийон Бургон Бургон Кот д'Ор Шардоне / Francois Carillon Bourgogne Bourgogne Cote d'Or Chardonnay

  • SKU: 8109270012
  • Регион: Бургундия
  • Държава: Франция
  • Сорт: 100 % Шардоне
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13%
  • Реколта: 2021
79.00 BGN 79.0000 BGN InStock

Интересно

Свидетел на тази многовековната история е логото на Domaine François Carillon, в което присъства годината 1611, намерена гравирана върху камък в една от двете изби на сегашното имение. Логото също носи символа на прецизност, съществена добродетел на философията на областта.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ: Това шардоне показва класически бургундски характеристики с нотка на изобилие благодарение на тази по-топла реколта. Перфектно балансирано с добра естествена киселинност, аромати на леко препечен хляб много бели плодове и дълъг финал. 


ИЗБА: Имението Франсоа Карийон, въпреки че е основано наскоро, може да проследи своето потекло доста назад в годините, чак до 16-ти век, като самият Франсоа е шестнадесето поколение фермери. Винарната е направена от Луи Карийон, който е бащата на Франсоа. Луи вече се е пенсионирал. Франсоа започва да работи с баща си и брат си Жак през 1988 г. Очарован от самото начало от лозята и околната среда, лозето се превръща в основен фокус на Франсоа и остава от първостепенно значение днес. Франсоа и брат му поемат семейния бизнес след пенсионирането на баща им. През 2010 г. те решават приятелски да разделят имотите и така е създадена винарна Франсоа Карийон.


ЛОЗЯ: Лозята днес са повече от 16 хектара, 90% от които са засадени с Шардоне, а останалата част се поделя между Пино Ноар и Алиготе. Винарна Франсоа Карийон произвежда 18 реколти, разпръснати в селата Пулини Монтраше, Шазан Монтраше и Сент Ублин. Сред нашите апелации има 9 премиер кру (2 Сент Ублин, 3 Шазан Монтраше и 4 Пулини Монтраше).


ВИНИФИКАЦИЯ: Ферментация в дъбови бъчви (10% нови бъчви). Отлежава 12 месеца с леко разбъркване на утайката.

Подобни продукти