Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Коскенкорва Минту / Koskenkorva Minttu

  • SKU: 8421020051
  • Държава: Финландия
  • Размер: 500
  • Процент Алкохол: 35%
21.90 BGN 21.9000 BGN InStock

Интересно

Зелена компания за 2018 г. - Това, което не може да се използва за направата на водка, се взима за храна за животните. А ечемичните обвивки се изгарят в био-електроцентрала, която снабдява с гориво дестилационния процес. Въглеродният двуокис, получен при дестилацията пък, се съхранява и използва за оранжерийно земеделие.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Свежестта на ментата се среща с мекия вкус на водка Koskenkorva и създават плътен, всепризнат ликьор. Сервирайте като ледено студен шот или използвайте като съставка в топли или студени коктейли. Истинска финландска класика е да смесите Koskenkorva Minttu с горещ шоколад. Можете също така да опитате 50/50 шот Koskenkorva Minttu и билков ликьор Valhalla.


ДЕСТИЛЕРИЯ

Водка Коскенкорва се произвежда в предградието на Илмайоки в едноименното село от Алтия Груп - компания, която представлява много международно познати марки по целия свят. Името на дестилерията означава "място в близост до бързей" и е една от малкото, взели наименованието на мястото, където се намират. Имението, където се произвежда водката, е едно от най-старите там  и в момента второ поколение се грижи за семейния бизнес. В селото Коскенкорва устойчивото развитие е начин на живот. 


ДЕСТИЛАЦИЯ 

Водката се произвежда от висококачествен ечемик от собствени насаждения - най-северният в света. А водата в напитката е 100% нефилтрирана и непреработена, за да се гарантира натуралността на крайния продукт. Освен това, дестилерията на Коскенкорва притежава едни от най-модернистичните дестилационни процеси в света. Компанията е наградена за "Зелена" през 2018 г. заради високия си процент на рециклиране и повторно използване на продуктите - 99.9%. 


 Храни

Добре се съчетава с:

Аперитив

Подобни продукти