Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Кавалото Пинер Бианко / Cavallotto Pinner Bianco

  • SKU: 8141140002
  • Регион: Пиемонт
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Пино Ноар
  • Био: Био и Органични
  • Процент Алкохол: 13.5%
Реколта:
62.00 BGN 62.0000 BGN InStock

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ:


Добре структурирано вино с отлична минералност и аромати на тропически плодове и след известно време отлежаване, се долавят флорални елементи.


ПРОИЗВОДИТЕЛ:


Cavallotto Fratelli е пионер в производството на Barolo, южно от Торино в Пиемонт, Италия. Създадена през 1928г., семейната винарска изба произвежда вино от сорта грозде Nebbiolo за много поколения. Кавалото има 24 хектара (60 декара) лозя, включително монопол над високо цененото лозе Bricco Boschis cru. Разположен в община Кастильоне Фалето в Бароло, парцелът е отглеждан биологично от 70-те години на миналия век.


ЛОЗЯТА:


Потомството на Оливио, Лора, Джузепе и Алфио, продължава да произвежда вино, което се прави екслузивно от гроздето в имота им и от тяхното преобразуване те получават DOC и DOCG: Barolo, Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba, Nebbiolo Langhe, Freisa Langhe, Grignolino Piedmonte, Pinot Lagnhe, Chardonnay Langhe.


ВИНИФИКАЦИЯ: 


Много нежно пневматично пресоване на цели зрънца преди ферментация. Ферментацията се контролира при 16 - 18°C с в продължение на 45 дни при леко налягане в автоклави от неръждаема стомана. Отлежаване: виното отлежава в продължение на 9 месеца в стоманен автоклав с ежедневно вдигане на фината утайка на виното.


КОМБИНАЦИЯ С ХРАНА:


Отлично се комбинира като аперитив. Добре се комбинира и с всякакви видове паста и пица. Също така добре с месни ястия, отлично с морски дарове  - миди на скара или сурови. Пинер се съчетава добре и с пресни сирена.

Храни

Добре се съчетава с:

Аперитив Бяла риба Мазни и месести риби

Подобни продукти