Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Лабердолив Бас-Арманяк Хор д'Еж Себле Фу / Laberdolive Bas-Armagnac Hors d'Age Sables Fauves

  • SKU: 8432010021
  • Регион:
  • Държава: Франция
  • Процент Алкохол: 42%
  • Размер на бутилката: 700
  • Реколта: 2022
380.00 BGN 380.0000 BGN OutOfStock
Изчерпан продукт. Очаквайте скоро!

Интересно

Самото име носи със себе си аура и репутация, които позиционират този производител до легенди като Mouton, Romanée Conti и Petrus. Считани за един от най-добрите арманяци в света, гасконската фамилия Laberdolive изработва арманяци от единично лозе с реколта повече от век.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Наситен сламеножълт цвят. Плодов, богат, с аромати на пчелен восък, крем брюле и какао.


ДЕСТИЛЕРИЯ

Имението Laberdolive умело управлява Domaine de Jaurrey, произвеждайки изискан арманяк. Този уникален домейн на Gascony се намира в известното село Labastide-d'Armagnac в сърцето на региона Bas Armagnac. Пиер Лабердолив, настоящият собственик на имота, произхожда от известни производители на бренди.


ДЕСТИЛАЦИЯ

Беритбата се извършва рано, около средата на септември, когато гроздето едва е сменило цвета си. Това гарантира, че арманякът запазва възможно най-много от свежестта и киселинността на гроздето. Семейство Лабердолив използва изключително рядко използван занаятчийски подход на дестилация с истински въглища. След като е дестилиран в традиционен съд, дестилатът се поставя в нови дъбови бъчви за три години. След това се прехвърля в неутрални бъчви, където престоява много години, преди да се излее в стъклени съдове, за да се сложи край на процеса на стареене. Това се случва само когато Пиер Лабердолив смята, че арманякът е готов.

Това са арманяци, направени с изключително внимание и вярност към традициите на региона. Дестилатът отлежава в прочутия местен черен дъб, който вече не се използва широко.


Подобни продукти