Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Валдуеро Уна Цепа / Valduero Una Cepa

  • SKU: 8120010052
  • Регион: Рибера дел Дуеро
  • Държава: Испания
  • Сорт: 100 % Темпранийо
  • Процент Алкохол: 14%
Реколта:
82.00 BGN 82.0000 BGN InStock

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Тъмен черешов цвят. Смесени плодови и опушени аромати. Усещат се зрели червени плодове, кожа и ванилия. Добре балансирано вино.


ИЗБА

Валдуеро е бутикова  семейна винарна и е една от първите в известната област Рибера дел Дуеро. Тя е една от най- добре познатите изби и е посланик на региона в световните винени класации. Вината  от областта са поставени сред най- добрите в света.


ЛОЗЯ

Почвата е изключително бедна, много суха и главно глинеста и варовикова, с някои песъчливи местности. Пейзажът представлява  ниски хълмове с насаждения на борове, дъбове и диви билки.  Поради височината на района (840 м надморска височина) климатът е континентален, със сурови зими и чести студове (дори през май). Въпреки че лятото е топло, нощите са студени, което води до драматични температурни промени, които значително подобряват качеството на гроздето.

Подобни продукти