Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Уиски Пол Джон Митуна / Paul John Whisky Mithuna

  • SKU: 8441010411
  • Регион: Гоа
  • Държава: Индия
  • Размер: 700
  • Процент Алкохол: 58%
499.00 BGN 499.0000 BGN InStock

Награди

IWSC
IWSC

Silver Medal

Виж всички

Интересно

Великият индийски сингъл малц идва от слънчевите брегове на Гоа, Индия. Някога известна португалска колония в Индия и с богата история, датираща от над 3000 години, днес Гоа е популярна със своята родна култура, изключителна кухня, екзотични плажове и красиви необитаеми буйни пейзажи. С богатите си източници на прясна вода и благоприятните тропически климатични условия Гоа е най-подходящият избор за основателите на дестилерията, където да създават своите сингъл малц напитки.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Изискани аромати на сладък корен с нежен пчелен восък и нежни нотки на ванилия. На вкус - кафе мока, портокалова кора и деликатни подправки с нотки на тъмно какао. Финалът е приятно дълъг и сложен с многоцветни захари и меден завършек.


Митуна от поредицата Paul John Zodiac е кръстен на индийския двойник на 3-тия зодиакален знак Близнаци. 


ДЕСТИЛЕРИЯ

Основана през 1996 г., днес с продажби от над 15 милиона каси, John Distilleries е производител и на шестата по големина марка уиски в света - Original Choice Whisky. Пол Джон, едномалцово уиски от John Distilleries, печели репутация на нишовия пазар. Другите му основни марки включват Bangalore Malt, Black Pelican Fine Whisky, Mont Castle French Grape Brandy и Big Banyan Wines. 


ДЕСТИЛАЦИЯ

Дестилация: медни дестилационни казани

Отлежаване: В бъчви от американски необработен дъб и завършено в бъчви от бърбън втора употреба.

IWSC

Подобни продукти