Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Монтадо Темпранийо Червено / Montado Tempranillo Red

  • SKU: 8124020022
  • Регион: Кастилия – Ла Манча
  • Държава: Испания
  • Сорт: 100 % Темпранийо
  • Процент Алкохол: 13.5%
Реколта:
9.99 BGN 9.9900 BGN InStock

Интересно

Името на виното е посветено на желанието да се возиш на балон. То е почит към първия полет с балон с горещ въздух в Испания през 1783 г. пред Кралския двор на Карлос III.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Наситено лилавочервен цвят със синкави нюанси. Гама от интензивни аромати на пресни плодове, които отразяват типичния характер на сорта, заедно с нотки на ванилия от отлежаването в бъчва. На вкус виното е богато, балансирано и заоблено.

Температура на сервиране:  17-18 ºC


ИЗБА

Тези вина са вдъхновени от атрибутите, които определят личността на онези, които се осмеляват да търсят иновациите и да летят. Името на виното е посветено на желанието да се возиш на балон. Едно приключение, пълно с романтика, незабравимо и вълнуващо преживяване. Това е почит към първия полет с балон с горещ въздух в Испания през 1783 г. пред Кралския двор на Карлос III. Избата прегръща духа на приключението и изследването в производството на гамата вина MONTADO. Това усещане за откритие вдъхновява всяка стъпка в избата, всеки ден.


ВИНИФИКАЦИЯ

Това вино е направено от грозде Темпранийо от внимателно подбрани парцели. Под ръководството на нашия винопроизводител Беатриз Паниагуа, както винаги, процесът на селекция започва в лозето, където търсим плодовете, които отразяват индивидуалността на сорта. След като достигне оптималното си ниво на зрялост, гроздето, което е предварително селектирано в лозето, се бере през нощта. Преди алкохолната ферментация бива студено накиснато при 5°C, в контакт с корите, за да запази плодовия аромат и да осигури ярък, интензивен цвят.ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ

Перфектно с пица, паста и червени меса.

Храни

Добре се съчетава с:

Паста Свинско Телешко и говеждо

Подобни продукти