Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Монтадо Темпранийо Розе / Montado Tempranillo Rose

  • SKU: 8124020012
  • Регион: Кастилия – Ла Манча
  • Държава: Испания
  • Сорт: 100 % Темпранийо
  • Процент Алкохол: 12.5%
Реколта:
9.99 BGN 9.9900 BGN OutOfStock
Изчерпан продукт. Очаквайте скоро!

Интересно

Името на виното е посветено на желанието да се возиш на балон. То е почит към първия полет с балон с горещ въздух в Испания през 1783 г. пред Кралския двор на Карлос III.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Ярък малинов цвят с примамливи синкави отблясъци. На носа показва сладки аромати, напомнящи за сладкарница. На вкус е интензивно, концентрирано и много пивко.

Температура на сервиране:  9-10 ºC


ИЗБА

Тези вина са вдъхновени от атрибутите, които определят личността на онези, които се осмеляват да търсят иновациите и да летят. Името на виното е посветено на желанието да се возиш на балон. Едно приключение, пълно с романтика, незабравимо и вълнуващо преживяване. Това е почит към първия полет с балон с горещ въздух в Испания през 1783 г. пред Кралския двор на Карлос III. Избата прегръща духа на приключението и изследването в производството на гамата вина MONTADO. Това усещане за откритие вдъхновява всяка стъпка в избата, всеки ден.


ВИНИФИКАЦИЯ

Гроздетo, използвано за направата на това розе се бере при достигане на оптималното ниво на зрялост. Беритбата се провежда през нощта, за да се запази пълният набор от плодови аромати, които това грозде може да предложи и да се извлекат тъмните плодове, присъстващи в сорта Темпранийо. Мъстта бива накисната с люспите си за ограничен период от време, за да придаде на това Монтадо своя характерен, привличащ вниманието цвят. Алкохолната ферментация се извършва в съдове от неръждаема стомана, за да се запази свежестта и ароматната привлекателност на виното. 


ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ

Перфектно с паста, с гъби, ризото и сини сирена.

Храни

Добре се съчетава с:

Паста Гъби Синьо сирене

Подобни продукти