Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Inniskillin

  • Inniskillin

Inniskillin

Inniskillin е канадска винарна, разположена в Ниагарския полуостров, Онтарио и долината Оканаган в британска Колумбия.Tя е първата, която получава лиценз за винарна след 1929 г. Избата е пионер в индустрията, ангажиран с производството на първокласни вина в продължение на повече от 35 години. Inniskillin произвеждат пълна колекция от световноизвестни, награждавани десертни вина (айсвайн) и трапезни вина.
Виното и гастрономията заемат централно място в Inniskillin, една от най-старите и престижни изби в Ниагара. Със зашеметяващи развлекателни пространства от изпълнения със слънце Piazza to Founders’ Hall, ще се насладите на регионално вдъхновена кухня, съчетана с всепризнати вина на незабравими, живописни места. Имението разполага с няколко реставрирани и преработени исторически сгради заобиколени от акри буйни лозя.

Icewine е световно известен стил вино, което може да се произвежда само при специфични температури от -8 градуса до -10 градуса по Целзий, за които канадският климат е идеален.Приготвянето на Icewine е сложен процес, който започва по време на гроздобера, когато винопроизводителят решава кои гроздове ще бъдат оставени на лозите, докато настъпи дълбокото замръзване през зимата.

Там те ще останат до края на декември или януари - кога точно се берат се определя от майката природа, когато температурата се задържи под -8°C.

Гроздето, което прилича на малки замръзнали мрамори, се бере ръчно и се пресова, докато е замразено, за да се извлече малко количество сладък, концентриран нектар - обикновено се добива около 15% от това, което това грозде би дало, ако е обрано по време на по-ранната реколта.

Обичайните сортове грозде за Icewine са Vidal Blanc, Riesling и Cabernet Franc. По-рядко срещани, но все още използвани за производство на Icewine са Gewürztraminer, Chardonnay и Cabernet Sauvignon.


 Vidal e хибриден сорт грозде между сортовете ( Ugni Blanc и Seibel) , който има дебела ципа и е подходящ за прибиране на реколтата в края на сезона. Това е гроздето, отглеждано най-често за Icewine в Онтарио. Добрата му естествена киселинност придава страхотна структура на сладостта на неговите тропически аромати и вкусове на манго и личи. Inniskillin Vidal Icewine се произвежда в два различни стила - без отлежаване в дъбови бъчви, като по този начин изпъкват ароматите на пресни плодове и чрез отлежаване в дъбови бъчви за постигането на допълнителна сложност.


Ризлинг е класически сорт грозде Vinifera, подходящ за Icewine. Неговите тропически и цитрусови аромати и вкусове предлагат елегантност, която се определя от неговата естествена висока свежест.Характеристиките на червените плодове на гроздето Vinifera Cabernet Franc се превеждат като Icewine в аромати и вкусове, подобни на ягоди. Този Icewine е напълно различен от белите Icewine. Цветът идва само от пресоване, тъй като няма контакт с кожата по време на ферментацията. Колкото по-рано се прибере, толкова по-тъмен е цветът и по – комплексни са вкусовете.