Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Gramona

  • Gramona


Грамона e водещ органичен и биодинамичен производител от района Алт Пенедес, на 30 км южно от Барселона. Семейството построява първата си винарна „Celler Batlle“, през 1881 г. и в нея се произвежда вино за период от 120 години. През 2001 г., се изгражда нова изба, еко устойчива и проектирана така, че да спази нормите на биоклиматичната архитектура.
Избата използва система за управление в селското стопанство, която се основава на  екологично чисти практики. Културите биват органично отглеждани без изкуствени химически торове и пестициди. Климатът е типично средиземноморски, с горещо и сухо лято и мека зима.
Грамона е лидер в производството на премиум кава, органично и биодинамично вино!
Пенливите вина Грамона се нареждат до най-добрите шампански в света като се произвеждат по традиционния Шампан метод!
 
 Вината на Грамона са изключително награждавани.
Guía Peñín 90 points
 
Guía Peñín 91 points
 
Decanter Gold MedalThe Wine Advocat Best Sparkling Wine in SpainAEPEV Best Sparkling,
Wine Life Best Sparkling WineVerema.com Sparkling wine of the year, Chanpagne and Sparkling Wine World Championship Best Sparkling Wine in Spain and Best Corpinnat

 
Decanter Platinum MedalAEPEV Best SparklingVerema.com Sparkling wine of the yearGuía Peñín 97 points, Guia de Vins de Catalunya 9.81 points, The Italian Wine Journal Best Sparkling Wine of Local Varieties

ИСТОРИЯПрез 1850 г. Хосеп Батле е работил като винопроизводител и фермер за семейството, което притежавало лозята на Ла Плана, в долината на река Аноя. В дните на филоксерата, чума, която опустошила лозята на Франция и голяма част от Европа, неговият син, По Батле, работи, продавайки вино на френски купувачи, които произвеждат пенливи вина като в онези дни той е първият доставчик на неговите тапи.

През 1881 г. той създава собствена винарна Celler Batlle и успява да купи лозята, където е видял да работи баща му.


Следващото поколение
Дъщеря му Пилар, се омъжила за Бартомеу Грамона, син на тогавашния президент на Гилдията на таверните в Барселона и основател на La Vid Catalana - издание на Каталунската асоциация на производителите на вино, и родом от Сант Садурни, Хосеп Грамона.

Това означава обединението на две винени саги, които в началото на 20-ти век започват с марката Gramona в света на пенливите вина.ВИЗИОНЕРИ И ПИОНЕРИ

През 1945 г. започва нова ера с Бартомеу и Жозеп Луис, поколението на усилията. Визионери и пионери в производството на дълго отлежали пенливи вина в Пенедес. Първият Gramona III Lustros е направен през 1951 г., за да бъде пионер: пенливо вино, проектирано с дългогодишно призвание (то се предлага на пазара от 1961 г.). До края на 20-ти век двамата братя оглавяват малка винарна, много ценена за качеството на своите вина.

Душата на това поколение - Хосеп Луис Грамона, все още се грижи корабът да следва своя курс, стъпвайки на тази земя всеки ден.