Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Питър Диполи Воглар Совиньон / Peter Dipoli Voglar Sauvignon DOC

  • SKU: 8141220002
  • Регион: Алто Адидже
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Совиньон Блан
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13%
  • Реколта: 2020
52.90 BGN 52.9000 BGN InStock

Награди

JANSIS ROBINSON
JANSIS ROBINSON 2020

17.5/20

Виж всички

Интересно

Воглар е старото име на района, където се намират лозята на винарната. Идва от диалект на района Трентино, където „fogolar“ на италиански означава „камина“.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ:

Елегантен, свеж и ароматен совиньон блан. Зрял, пикантен, аромати на кайсии и тропически плодове. Добре изразена минералност. Виното е с потенциал да се развива в бутилката още няколко години.


ИЗБА:

Винарната Peter Dipoli е основана през 1987 г. със закупуването от семейството на малък имот от 1,2 ha в местността Penon, в община Cortaccia. След пълното преустройство на лозята със сорта Совиньон блан, през 1990 г. се осъществява първото производство от 1637 бутилки Voglar.

Питър Диполи представлява един от най-чистите таланти в света на виното, пионер в Алто Адидже, който произвежда вина на ниво отвъд това, което някой е смятал за възможно в този планински регион. След много шпроучвания Питър установява, че стръмните склонове с голяма надморска височина близо до Болцано са идеални за производство на сложни бели и червени вина. Затова изкоренява част от засадените там лозя и засажда Совиньон блан. На тази надморска височина совиньонът би могъл да се наслади на по-дълъг вегетационен период, достигайки голяма зрялост, като същевременно запазва киселиносста, която би му позволила да отлежава в бутилка. Опитайте от виното плод на уникалното майсторство на един от големите таланти на Северна Италия, тайна, до голяма степен пазена в границите на Италия досега.


ЛОЗЯ:

Лозята на винарната се намират в Егна, Магре, Термено и Кортачиа. Разположени са на надморска височина от 300 до 600 метра. Имат южно или източно изложение и са засадени върху песъчливи, доломитни или глинести варовикови почви. 


ВИНИФИКАЦИЯ:

Ферментация на мъст около 10 дни в големи акациеви бъчви от 19 до 58 hl. Виното остава в бъчвите до бутилирането през юни. Виното влиза в продажба, след като е бутилирано и стояло в бутилка една година. Без малолактична ферментация. Приблизително 30 000 бутилки се произвеждат от всяка реколта.


ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ:

Аспержи, зеленчуци на скара, риба, козе сирене.

JANSIS ROBINSON

Подобни продукти