Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Арпепе Рока де Пиро Резерва DOCG / Arpepe Rocca de Piro Riserva  DOCG

  • SKU: 8141210122
  • Регион: Валтелина
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13.5%
  • Реколта: 2020
79.00 BGN 79.0000 BGN InStock

Награди

WINE ENTHUSIAST 92 POINTS
WINE ENTHUSIAST 92 POINTS

Виж всички

Интересно

Семейна изба с традиции от над 150 години, Ar.Pe.Pe. са страстно отдадени на отглеждането на Nebbiolo.Родени през 1860 г. Преродени през 1984 г. Възпитани през 2004 г. Това са големите крайъгълни камъни втяхната история, които пускат корени във времето на обединението на Италия. Традиция, която винаги се е стремила да разкрие пълния потенциал на Небиоло от Алпите, в тероар катоникой друг: този на Валтелина.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ: Рубинен цвят. Розови листенца, горски плодове, ароматни билки и графит се намират на нос. Появяват се също тютюн и някои щрихи от кожа. Вкусът е минерален, с меки и копринени танини. С вкус на горчив шоколад, смляно кафе и катран. Дълъг, твърд и опушен финал.


ИЗБА: Ar.Pe.Pe - изба, разположена в региона Валтелина, Ломбардия в Италия, е известна със своята посветеност към запазване на традиционните методи на производство на вино. Името "Ar.Pe.Pe" е акроним, представляващ основателите на винарната: Артуро Пелицати Перего. Забележително е, че се фокусират върху отглеждането на грозде от сорта Небиоло, което подчертава уникалния тероар на района. Винарната е известна с производството на елегантни и дълготрайни вина, с огромно внимание към детайлите, както в отглеждането на лозята, така и в производствения процес на виното.


ЛОЗЯ: Долината Валтелина е заключена между Alpi Retiche и Orobie, успоредно на Алпите и се радва науникален микроклимат. От зори до залез слънцето затопля терасовидното лозе, което е разположено като скъпоценен камък на Ретийския склон, изцяло изложено на юг и успокоено от прохладния северен бриз.


ВИНИФИКАЦИЯ: Бране 26 октомври – Добив 45 хл/дка. Мацерация: 106 дни в дървени вани  5000 литра. Отлежаване: 15 месеца в големи бъчви  5000 литра, бетон, бутилка.

Храни

Добре се съчетава с:

Агнешко Дивечово Гриловано, пушено месо
FALSTAFF 92 POINTS
JTHE WINE FRONT 94 POINTS
WINE ENTHUSIAST 92 POINTS

Подобни продукти