Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Арпепе Петиросо DOCG / Arpepe Il Pettirosso DOCG

  • SKU: 8141210112
  • Регион: Валтелина
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13.5%
  • Реколта: 2020
69.00 BGN 69.0000 BGN InStock

Награди

Янсис Робинсън 17/20
Янсис Робинсън 17/20

Виж всички

Интересно

Семейна изба с традиции от над 150 години, Ar.Pe.Pe. са страстно отдадени на отглеждането на Nebbiolo.Родени през 1860 г. Преродени през 1984 г. Възпитани през 2004 г. Това са големите крайъгълни камъни втяхната история, които пускат корени във времето на обединението на Италия. Традиция, която винаги се е стремила да разкрие пълния потенциал на Небиоло от Алпите, в тероар катоникой друг: този на Валтелина.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ: Елегантно структурирано червено вино, излъчващо фини аромати на зрели тъмни плодове и кирш на носа. При дегустация, той разкрива свеж и хармоничен профил, подчертан от ясно изразени минерални и солени нюанси, и кулминира в жизнен, пикантен финал.


ИЗБА: Ar.Pe.Pe - изба, разположена в региона Валтелина, Ломбардия в Италия, е известна със своята посветеност към запазване на традиционните методи на производство на вино. Името "Ar.Pe.Pe" е акроним, представляващ основателите на винарната: Артуро Пелицати Перего. Забележително е, че се фокусират върху отглеждането на грозде от сорта Небиоло, което подчертава уникалния тероар на района. Винарната е известна с производството на елегантни и дълготрайни вина, с огромно внимание към детайлите, както в отглеждането на лозята, така и в производствения процес на виното.


ЛОЗЯ: Долината Валтелина е заключена между Alpi Retiche и Orobie, успоредно на Алпите и се радва науникален микроклимат. От зори до залез слънцето затопля терасовидното лозе, което е разположено като скъпоценен камък на Ретийския склон, изцяло изложено на юг и успокоено от прохладния северен бриз.


ВИНИФИКАЦИЯ: Бране 24 октомври - Добив 45 хл/дка. Мацерация: 109 дни в дървени вани 5000 литра. Отлежаване: 12 месеца в големи бъчви 5000 литра, неръждаема стомана, бутилка

Храни

Добре се съчетава с:

Агнешко Дивечово Гриловано, пушено месо
Уайн Ентусиаст 93 точки
Янсис Робинсън 17/20
Фалстаф 91 точки

Подобни продукти