Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Кавалото Виня Сан Джузепе Бароло Ризерва / Cavallotto Vigna San Giuseppe Barolo Riserva DOCG

  • SKU: 8141140103
  • Регион: Пиемонт
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Процент Алкохол: 14.5%
Реколта:
640.00 BGN 640.0000 BGN InStock

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ:


Barolo Riserva San Giuseppe 2015 е с гладка и балансирана структура. Топлото време, което характеризира тази реколта, се проявява в цветните нотки. Вкус на черни череши, женско биле и трюфел, с някои ефирни аромати на алкохол. Финалът е изключително дълъг.ПРОИЗВОДИТЕЛ:


Cavallotto Fratelli е пионер в производството на Barolo, южно от Торино в Пиемонт, Италия. Създадена през 1928 г., семейната винарска изба произвежда вино от сорта грозде Nebbiolo за много поколения. Кавалото има 24 хектара (60 декара) лозя, включително монопол над високо цененото лозе Bricco Boschis cru. Разположен в община Кастильоне Фалето в Бароло, парцелът е отглеждан биологично от 70 -те години на миналия век. Cavallotto раздели това лозе на три парцела: два парцела се смесват, за да направят флагмана Barolo DOCG Bricco Boschis, а третият е определен и бутилиран като единствен cru riserva.


ЛОЗЯТА:

Потомството на Оливио, Лора, Джузепе  и Алфио, продължава да произвежда вино, което се прави екслузивно от гроздето в имота им и от тяхното преобразуване те получават DOC I DOCG: Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo Langhe, Freisa Langhe, Grignolino Piedmonte, Pinot Langhe, Chardonnay Langhe. ВИНИФИКАЦИЯ:

Пълно дестемиране. Ферментация само с местни дрожди. Констролирана температура на ферментация при 29° C  върху местните дрожди. Отлежаване: Виното отлежава в славонски дъбови бъчки за 4-5 години.КОМБИНАЦИЯ С ХРАНА:

Виното най-добре се комбинира с ястия от червено месо, скара или печено. Също така добре се съчетва с твърди и отлежали сирена.
Подобни продукти