Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Продутори дел Барбареско Барбареско DOCG Овело Ризерва / Produttori del Barbaresco Barbaresco DOCG Ovello Riserva

  • SKU: 8141070122
  • Регион: Пиемонт
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Процент Алкохол: 14.5%
Реколта:
148.00 BGN 148.0000 BGN InStock

Интересно

До 1894 г. сортът Небиоло се използва само за производството на Бароло вина. Но след 1894 г., когато Домицио Каваза, директор на кралската енологична школа в Алба и жител на Барбареско, създава първият кооператив „Cantine Sociali“ и обединява девет производители от Барбареско, регионът на производство започва да се изписва и обозначава на етикета на всяко вино, за да се подчертае разграничението в напитките от различните региони. Той налага тази промяна, тъй като добре разбира разликата между едно и също грозде Небиоло, но отглеждано в различните райони - Бароло и Барбареско.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Експресивно, комплексно и много живо вино с флорални и ментолови нотки на носа. Силнo на вкус, с плътна структура.


ИЗБА

Продутури Дел Барбареско е кооператив от  51 члена,  контролиращ повече от 100 хектара първокласни лозя  Небиоло в Барбареско.  Всяко семейство е в пълен контрол над земята си, отглеждайки гроздето с вековни умения и отдаденост.  Избата произвежда Barbaresco D.O.C.G., бленд от Небиоло,  добити от различни лозя, и по-лекото Nebbiolo Langhe, подходящао за ежедневна консумация.


ЛОЗЯ

D.O.C.G. Produttori del Barbaresco  е разположен в богатия винен регион Пиемонт в Северозападна Италия, на два часа път с кола от Милано и на около час и половина от френската граница. Гроздето се отглежда върху стръмни и слънчехи хълмове с надмотска височина от 200 до 400 метра. Почвата е варовикова и глинеста, богата на калций.


ВИНИФИКАЦИЯ

Ферментация: в стоманени съдове на температура от 30 °С, 32 дни мацерация върху ципите и завършена малолактична ферментция. 

Отлежаване: 36 месеца в дъбови бъчви и 9 месеца в бутилката 


КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА

Добре се съчетава с агнешко, телешко и дивечово месо, и с паста. 

Подобни продукти