Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Зехтин Кастийо Де Канена Биодинамик Арбекина / Castillo de Canena Biodynamic Arbequina Olive Oil

  • SKU: 8921030112
  • Регион: Андалусия
  • Държава: Испания
  • Сорт: 100 % Арбекина
  • Био: Био и Органични
  • Био: Биодинамични
49.90 BGN 49.9000 BGN InStock

БЕЛЕЖКИ

Усеща се зелена ябълка, зелен бадем и прясно окосена трева. С високо съдържание на полифеноли и антиоксиданти, добре хармонизирани благодарение на високото си съдържание на олеинова киселина. Подходящ за дресинги и салати, зеленчуци на скара, зеленчуци със сметана, прясно сирене, бяла риба и птиче месо.


ИСТОРИЯ

Кастийо де Канена е семеен бизнес от 1780 г. с повече от два века история и опит в произвоството на зехтин. В момента обработват 2000 хектара екологични и биодинамични маслинови горички. Основните сортове, от които произвеждат зехтин са Пикуал, Арбекина и Роял. Притежават собствена рафинерия, наградена за „Най-добрата рафинерия за зехтин в света“. Зехтините им се продват в над 60 държави по света, както и в едни от най известните ресторанти притежатели на звезди Мишлен. От 2006г. са сертифицирани като БИО производител и произвеждат едни от най-добрите биодинамични екстра върджин зехтини в света.


ПРОИЗВОДСТВО

Испания е най-големият производител на зехтин в света. В страната се отглеждат над 200 различни сорта маслини. Кастийо де Канена контролират целия процес от прибирането на реколтата до бутилирането, като по време на процеса стриктно следят за това да няма досег до кислород и светлина. Целият процес от прибирането на реколтата до бутилирането трае 3-4 часа, за да се гарантира отличното качество на крайния продукт. При прибиране на реколтата внимателно се подбират зоните с най-добро качество на маслини. Всички продукти на Кастийо де Канена са произведени от маслини събрани по време на ранна беритба (октомври-ноември). Този зехтин е с повече полифеноли, антиоксиданти и хлорофил.


 

Подобни продукти