Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Ил Поджоне Екстра Върджин зехтин / Il Poggione Olio Extra Virgine di Oliva

  • SKU: 8921010002
  • Регион: Тоскана
  • Държава: Италия
  • Размер на опаковката: 1000
69.00 BGN 69.0000 BGN InStock

Интересно

Компанията е сред първите, които пуснаха на пазара Брунело ди Монталчино от началото на 1900 г. и един от основателите на консорциума "Брунело ди Монталчино".

БЕЛЕЖКИ

Между октомври и ноември маслините се събират на ръка и се донасят до мелницата на компанията в рамките на няколко часа след прибирането им.

Екстракцията е студена, като се използва непрекъснат натиск, за да се избегне външно замърсяване и позволява да се получи олио, в което всички хранителни вещества и органолептични характеристики остават непроменени.

 

СОРТОВО РАЗНООБРАЗИЕ

Корегиоло и Морайоло

 

МАЧКАНЕ

Процес на мачкане с непрекъснати и дискови трошачки.

 

ОРГАНОЛЕПТИЧЕН АНАЛИЗ

Ярко зелен цвят, той има интензивен плодов аромат, който напомня на маслина и артишок; пикантните нотки се усещат ясно на небцето. Има и лек намек за горчивина.

 

ЯСТИЯ

Перфектен ако се консумира в сурово състояние върху брускети, зелена салата и зеленчукови супи. Освен това е отличен за готвене и пържене на храна, тъй като издържа на топлината по-добре от всеки  друг зехтин и претърпява незначителни промени.


Подобни продукти