Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Valduero

  • Valduero


Valduero


Bodegas Valduero е основана през 1984 г. от настоящия собственик Дон Грегорио Гарсия Виадеро и неговата дъщеря Йоланда, която е винопроизводител. Това е една от първите винарни, включени в D.O. Ribera del Duero и се намира в село Gumiel de Mercado, район, където се отглежда едно от най-добрито грозде в Ribera del Duero. Винарната също е вероятно най-високата в региона на 840 м (2,750 фута). Всички червени вина във Valduero са 100% Tinto Fino, а възрастта на лозята варира от 12 до над 40 години. Лозите са много нискодобивни на предимно глинести почви, с варовик и някои песъчливи петна. Използват се традиционни техники за отглеждане и само натурален органичен тор. Лозята не се напояват и цялото грозде се бере на ръка в малки щайги. Винарната е заровена под земята, която поддържа постоянна температура, перфектна за отлежаване и спомага за създаването на уникални и сложни аромати. Използва се комбинация от 225 литрови дъбови бъчви от американски, френски и източноевропейски дъб. Те се сменят на всеки четири години.

Преди 15 години Валдуеро придобива лози в D.O. Торо и започва да прави вино и в този регион, фокусирайки се върху по-млад, по-плодов стил на вино, който според тях най-добре изразява региона. Вината Toro също са 100% Tinta de Toro.Bodegas Valduero е една от най-визионерските и световно уважавани винарни в Испания. В продължение на почти 40 години това семейно притежавано и управлявано имение е водещо в Рибера дел Дуеро. Една от първите винарни, появили се в Рибера дел Дуеро след основаването на Denominación de Origen (DO) през 1982 г., Валдуеро произвежда някои от най-емблематичните вина в региона.


Историята на bodega е тази, която обединява всички необходими елементи за създаването на страхотно винарско имение: световноизвестен тероар и страстно винарско семейство със занаятчийска философия, визия и дългосрочен ангажимент (и инвестиция), необходими за превръщането на плодовете в страхотно вино.
Историята започва през 1984 г., когато Грегорио Гарсия Алварес и двете му дъщери Йоланда и Каролина Гарсия Виадеро, които се събират, за да съживят семейната традиция на винопроизводството. Всеки от тримата допринася с различни и допълващи се умения: Грегорио като индустриален инженер, Йоланда като селскостопански инженер и Каролина с диплома по история на изкуството и MBA. Събирайки се като екип от партньори, напасващи се като парчета от пъзел, те тръгват по дълъг и успешен път, удостоен днес с международни награди и голямо признание на вината, като няколко от тях са сред 10-те най-добри в света.

Йоанда и Каролина развиват проекта с твърда ръка и три солидни стълба: собствено лозе с ниска продуктивност (200 хектара), изграждане на уникална винарна чрез комбиниране на практическия и естетически смисъл и пазара, със специални акцент върху износа.

Разположен в стил „Châteaux“, заобикалящ винарната, Valduero разполага с 200 хектара собствени лозови масиви. Чрез строги резитби се постигат много ниски добиви като количество грозде от лоза, като по този начин се постига изключително качество.

Една от големите грижи на семейство Гарсия Виадеро винаги е било качеството на гроздето и самоснабдяването. Ето защо те засадили 200 хектара лозя в края на 80-те години в ексклузивната зона на Gumiel del Mercado. Без съмнение в тази област тероарът е най-характерен и следователно подчертава по-интензивно превъзходните качества на Ribera del Duero в сравнение с други части на света.
Техният дългогодишен опит ги е накарал да каталогизират гроздето Tinto Fino като сорта, който е най-добре адаптиран към благородните и високопоставени вина от Ribera del Duero. Този сорт е известен с други имена като: Tempranillo, Tinta del país, Cencibel.

Това е причината всички вина Valduero да са моносортови. Предвид специалните климатични условия, местоположението на лозята, разнообразието от грозде и изискванията за качество, които семейството на избата си налага, те решават да запазят традиционната гоблет система, за да ограничат производството по естествен начин (винаги по-малко над 4 000 кг/ха). В момента Bodegas Valduero е една от най-големите бокалови плантации в Испания, нещо ги отличава от другите Bodegas в региона. Лозето се поддържа и без напояване, тъй като с течение на времето са разбрали, че лозите могат много добре да издържат на екстремния климат на района (максимум 40º през лятото и минимум -17º през зимата), както и разликата в температури, които могат да се появят в същия ден, това са много важни фактори за осигуряване на добро качество на гроздето.

Освен това те са се отказали от всякакви форми на химически торове, вместо това използват овчи тор на всеки две години, който осигурява на почвата необходимите хранителни вещества и соли за оптимален растеж на лозята. Почвата е изключително бедна, много суха и с предимно глинесто-варовит характер, с някои песъчливи участъци. Пейзажът е хълмист и има дървета (борове, дъбове и черни дъбове) и малки храсти (лавандула, мащерка и розмарин, между другото).

Поради надморската височина на района (840 метра над морското равнище) климатът е континентален, със сурова зима и чести студове (дори през месец май). Въпреки че лятото е горещо, нощите са студени, което води до драстични температурни промени, които значително подобряват качеството на гроздето. Тези климатични условия са идеални за производството на дълготрайни и мощни вина, тъй като гроздето Tinto Fino узрява много бавно и поддържа изключителен баланс на сила и киселинност по време на цикъла. Всичко това означава, че при традиционното лозарство производството на хектар не надвишава 4000 кг/ха. Това гарантира, че качеството нараства експоненциално.


Вината Valduero са изключително награждавани.

Rosado

Tim Atkin 89/100 points

 

Tierra Alta En 2 Maderas

Wine Enthusiast 93/100 points, Falstaff 92/100 points, Guia Penin 92/100 points, Decanter World Wine Awards 95/100 points

 

Una Cepa

CellarTracker 91/100 points, Tim Atkin 94/100 points, Decanter World Wine Awards 96/100 points, Guia Penin 92/100 points, Falstaff 92/100 points, Wine Enthusiast 92/100 points

 

Finca Azaya

Decanter World Wine Awards 97/100 points, Wine Spectator 91/100 points, Vinum Wine Magazine 17/20 points

 

Tierra Alta En 2 Racimos Gran Reserva

CellarTracker 92/100 points, Decanter World Wine Awards 95/100 points, Vinum Wine Magazine 18.5/20 points, Wine Enthusiast 95/100 points, Tim Atkin 93/100 points, Robert Parker The Wine Advocate 95/100 points

 

Tierra Alta En 2 Cotas Reserva

Wine & Spirits Magazine 94/100 points, Wine Spectator 92/100 points, Tim Atkin 93/100 points, Decanter World Wine Awards 93/100 points, Falstaff 93/100 points, Wine Enthusiast 92/100 points