Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

RIDGE

  • RIDGE

RIDGE


През 1962 г. Ridge прави първия си Monte Bello, а две години по-късно първия си Zinfandel. Оттогава Ridge подкрепя производството на вино от едно лозе, търсейки в Калифорния онези редки и изключителни лозя, където климатът, почвата и разнообразието са идеално съчетани.

Историята на Ridge Vineyards започва през 1885 г., когато Osea Perrone, лекар, който става виден член на италианската общност в Сан Франциско, купува 180 акра близо до върха на Monte Bello Ridge. Той терасира склоновете и засажда лозя, използвайки местен варовик, той построява винарната Monte Bello, произвеждайки първата реколта под това име през 1892 г. Тази уникална изба, вградена в планинския склон на три нива, е производственото съоръжение на Ridge. На 2600′ той е заобиколен от „горното лозе“, сега наричано ранчото Perrone.


През 40-те години на миналия век Уилям Шорт, теолог, купува изоставената винарна и лозе точно под имота на Perrone, той засажда няколко парцела с каберне совиньон. От тези лозя – сега „средното лозе“ и наричано ранчото Торе – новите собственици Дейв Бениън, Хю Крейн, Чарли Розен и Хауърд Зидлър, всички инженери от Станфордския изследователски институт, направили четвърт барел  “estate”  каберне. Това Monte Bello Cabernet било сред най-добрите калифорнийски вина на епохата. Неговото качество и отличителен характер, както и вината, произведени от същите тези лози през 1960 г. и 61 г., убедили партньорите да свържат отново винарната навреме за реколта 1962 г. 

Първият Zinfandel е направен през 1964 г. от малко лозе от деветнадесети век по-надолу по билото. Това било последвано през 1966 г. от първия Zinfandel от Geyserville. Семействата основатели си върнали терасите Монте Бело, увеличавайки размера на лозята от петнадесет на четиридесет и пет акра. Работейки през уикендите, те направили вина с регионален характер и безпрецедентна интензивност.

До 1968 г. производството се е увеличило до малко под три хиляди каси годишно, а през 1969 г. Пол Дрейпър се присъединява към партньорството. Завършил философия в Станфорд – наскоро завърнал се от създаването на винарна в крайбрежната верига на Чили – той бил практичен винопроизводител, а не енолог. Неговите познания за изисканите вина и традиционните методи допълват директния подход “hands off”, въведен в Ridge. Под негово ръководство старата винарна Perrone (придобита предходната година) е възстановена, най-хубавите лозови площи са наети или закупени, постоянното качество и международната репутация на вината са установени. Каберне и Зинфандел представляват по-голямата част от производството; Syrah, Grenache, Carignane и Petite Sirah представляват малък процент. Известен предимно с червените си вина, Ridge също произвежда ограничени количества шардоне от 1962 г. насам.

Литън Спрингс, в окръг Сонома, става част от имението Ridge през 1991 г. Четиридесет последователни реколти на Geyserville свидетелстват за още една зашеметяваща комбинация от местоположение и сортове. Въпреки че е роден в началото на шейсетте години в света на модерното калифорнийско винопроизводство след забраната, Ridge разчита на природата и традициите, а не на технологиите. Нашият прединдустриален подход е ясен: намерете интензивно, ароматно грозде; намесвайте се в процеса само когато е необходимо; привличат отличителния характер и богатството на плода във виното.

В Ridge наричат подхода към винопроизводството „прединдустриален“. Вярват, че за всеки, който се опитва да направи хубаво вино, съвременните добавки и промишлената обработка ограничават истинското качество. Нашата философия идва от техниките, използвани в най-добрите калифорнийски изби от 19-ти век и замъците в Бордо. През 1933 г., след тринадесет години на забрана, много малко винопроизводители, които са били обучени в традиционните техники преди забраната, са били достатъчно млади, за да се върнат на позициите си. Университетите се намесили, за да задоволят нуждата от опит на винопроизводителите и започнали – година след година – да преоткриват винопроизводството като индустриален процес. Вярваме, че тези все по-индустриални методи пречат на отличителните качества на хубавото лозе и маскират – вместо да подобряват – характера на виното.

В избата ферментират нашите вина, като използват местни дрожди от лозето, а не култивирани щамове дрожди.

Разчитането на естествени дрожди дава смисъл на това, което правят. Те подпомагат естествения процес, като избират лозята, като наблюдаваме вината и като прилагат опита си в това как боравят с вината. Но вината в известен смисъл се правят сами. Паралелните сравнения показват, че ферментацията с естествена мая почти винаги води до по-сложно и интересно вино.
Извличат цвят, аромат и танини от гроздето без използването на търговски ензими или хранителни вещества.

Въпреки че тези търговски продукти осигуряват азота, от който дрождите се нуждаят за здравословна ферментация, винопроизводителите разчитат на разумни лозарски практики, за да създадат гроздова мъст, която осигурява на дрождите техните идеални нива на хранителни вещества. Ние насърчаваме здравословни нива на азот в нашите почви чрез различни методи, включително годишно покриване на култури, добавяне на органичен компост и торове, когато е необходимо, и внимателно наблюдение на нивата на азот в растителната тъкан през целия вегетационен период.
Веднъж попитан кое е най-важното устройство за приготвяне на хубаво вино, Пол Дрейпър отговорил: „Чашата за вино“.

Независимо дали става въпрос за вземане на проби от гроздето, преди да решат да берат, определят колко дълго да продължат с изпомпването за извличане на танини по време на ферментацията или избора кои блокове да включат в окончателния бленд на виното, вземат основни винопроизводствени решения на базата на сляпа дегустация, а не предварително определена рецепта.


Предоставят списък с действия и съставки на всички етикети, за да покажат колко малко намеса е необходима, за да се произведе фино вино, ориентирано към тероара, от отличителни плодове.

В допълнение към органично или устойчиво отгледано грозде, неговите естествени дрожди и малолактични бактерии, изброяват всички добавки. Малкото добавки, които използват, се използват повече от сто години. Надяваме се да насърчим други, които произвеждат хубаво вино, да поверят на клиентите си техния списък със съставки.Ridge Vineyards се ангажират с устойчиво лозарство и органично отглеждане на лозята. Те сме най-големият производител на органично сертифицирано грозде в окръг Сонома и в апелацията на планините Санта Круз.

Устойчивостта е както философия, така и набор от екологично отговорни практики, предназначени да опазят земята, на която отглеждат грозде. Тя се стреми да опазва и възобновява природните ресурси, да защитава местообитанията на дивата природа и да гарантира безопасността и икономическата сигурност на служителите.

Органичното земеделие се основава на устойчивостта, като избягва използването на синтетични химикали в лозята. Вместо това тук използват естествени методи за поддържане на здравето на почвата, контролиране на вредители и болести по лозата и борба с плевелите и плесента. В крайна сметка смятат, че отговорното земеделие е важно не само за опазване на околната среда, но води до по-здрава почва и по-качествени плодове.


От 2008 г. започва прехода към биологично отглеждане на лозята , за да приведат техниките си за управление на лозята в съответствие с традиционните винопроизводствени практики, които използват само неинвазивните обработки, използвани в изисканото винопроизводство преди забраната. Заедно тези техники съставляват философията им за земеделие.

Не е необичайно винарна да произвежда каквото и да е значително количество вино, използвайки такъв естествен подход, като взема устойчиво и органично отгледано грозде и го превръща във вино, използвайки само „прединдустриални“ методи за винопроизводство. В крайна сметка целта оправдава средствата, защото вината, направени по този начин, по-подходящо изразяват своя произход и са много по-приятни за производство и пиене.Винаги сме вярвали, че виното е много по-интересно и смислено, когато отразява едно място и естествен процес. Нашият ангажимент да отглеждаме нашите лозя отговорно означава, че поддържаме определени принципи в лозята, включително биоразнообразие, екологичен баланс, устойчивост, естествено управление на вредителите и цялост на почвата.
Стремим да ограничим „вноса“ в лозето. Засаждането на лозята с нелозови растения привлича полезни хищни насекоми, което смекчава необходимостта от прилагане на инсектицид, който може да навреди на нецелевите видове като пчелите. Този процес също елиминира възможността всякакви остатъци от инсектициди да присъстват върху гроздето по време на беритбата.Поддържането на здравето на почвата е от решаващо значение за ефективното земеделие. За да запазят структурата на почвата, те обработват само всеки втори ред между лозите. И в двете винарни събират стъблата и кюспето, останали от винопроизводството, за да направят органичен компост. Този компост се прилага върху участъци от лозето, където стандартната зимна покривна култура не задоволява напълно хранителните нужди на лозята.

Да бъдеш въглеродно неутрален означава да намалиш въглеродния диоксид, изпускан в атмосферата, до нула. Въглеродният диоксид се създава в транспорта, селското стопанство и други производствени операции. Усилията за постигане на въглеродна неутралност включват декарбонизиране на тези дейности или компенсиране на въглеродния диоксид, отделен от тези дейности.


От тази година Ridge получи органичен сертификат за колективни 379 акра лози в лозята Monte Bello, Lytton Springs, Geyserville и East Bench. Ние също използваме различни практики за регенеративно земеделие, предназначени да подобрят качеството на почвата с течение на времето.
1. Компост

Всяка година се компостират всички гроздови стъбла и кюспе (ферментирали люспи и семена), заедно с конски тор и други добавки като вар и гипс от органичен произход и ги разпръскват в лозята след прибиране на реколтата. Тази практика помага за регенерирането на органична материя в нашата почва, която от своя страна подхранва лозята.2. Покривни култури

Използват се няколко различни покривни култури в зависимост от целите за всеки лозов блок. Те включват почвообразуващи бобови растения и тревни смеси за добавяне на азот и органични вещества; насаждения с насекоми за увеличаване на популацията на полезни насекоми; треви и детелини за контрол на ерозията; и дълбоко вкоренени многогодишни треви за контрол на жизнеността на лозята в прекалено плодородни почви.


3. Опазване на водата

Стремим се да пестим вода по различни начини. Единият е чрез наблюдение на нашите лозя на ниво лоза с най-новата сензорна технология, за да са сигурни, че всяко напояване, което правим, е необходимо. Сензорите измерват потока на сока на отделните лози, което предоставя много конкретни данни за техните нужди от вода. В допълнение, рециклират сивата вода на нашата винарна на място, така че да може да се използва за напояване, ако е необходимо.


4. Ограничена обработка на почвата

Обработването на почвата е сведено до минимум (само косене) на хълмистите лозови блокове, за да помогнат за минимизиране на ерозията и изграждане на органична материя в почвата. В блокове, където лозите се нуждаят от допълнителен азот , те косят алтернативни редове, за да ги поддържат в постоянно покритие.Управлението на плевелите под лозите включва комбинация от косене, обработка на почвата (механична и/или ръчна) и строго органични приложения.

5. Използване на живи плетове

Живите плетове в лозята са много полезни. Те помагат за приютяването и разширяването на популациите на полезни насекоми, осигуряват подслон за животните, сянка за водните пътища, фиксират въглерода от атмосферата и разбиват монокултурата на лозята. За първи път засадихме жив плет в началото на 2000-те и наскоро разширихме тези насаждения до над 8000 линейни фута, малко под 2 акра площ.
6. Фокусиране върху старите лози

Ние ценим старите лозя (повече от 50 години) по различни причини. Най-важното е, че те обикновено правят страхотни вина които водят до по-сложнен и концентриранан продукт през десетилетията.
7. Интегрирано управление на вредителите

Интегрираното управление на вредителите или „IPM“ е подход за управление на вредители и болести, който съчетава широк спектър от земеделски практики с внимателно наблюдение на вредителите и техните естествени врагове, за да се предотврати увреждане на културите. Важна цялостна цел на IPM е да се намали или премахне употребата както на органични, така и на синтетични пестициди.8. Полезни насекоми

Вместо да пръскат за борба с вредните за лозата паяжини, ние използваме полезни насекоми, за да намалим популациите им до незначителни нива. Внимателното наблюдение на акарите, заедно с наводняването на лозето с естествените врагове на вредителя, означава, че не е необходимо да прилагат широкоспектърни инсектициди, които потенциално могат да навредят на полезните насекоми.9. Птици за борба с вредителите

Използват убежища за хищни птици и кутии за птици, за да помогнат с борбата с насекоми и гризачи. Това включва по-големи кутии за бухали и по-малки за сини птици. Всяка зима, след като птиците са мигрирали на юг, ние поддържаме и почистваме кутиите, за да гарантираме използването им от дивите животни през следващия сезон.10. Баланс на лозата

Балансът на лозата е от съществено значение за производството на отличителни и дълготрайни ароматни вина. За да постигнат баланс, премахват излишните плодове и създават идеална динамика на зреене в плодовете. В крайна сметка балансът се оценява лоза по лоза, за да отговори на високите стандарти за качество на плодовете.       Ridge East Bench Zinfandel                                                                                                       Ridge Lytton Estate Petite Sirah                

       Jancis Robinson 17/20 points                                                                                                Wine Enthusiast 92/100 points                   

       Wine Enthusiast 94/100 points                                                                                             Falstaff 93/100 points

       Falstaff 92/100 points                                                                                                             Wine & Spirits Magazine 94/100 points

       Wine Spectator 90/100 points                                                                                              CellarTracker 92/100 points


       Ridge Lytton Springs                                                                                                                      Ridge Geyserville

       Wine Enthusiast 95/100 points                                                                                             Wine Enthusiast 93/100 points

       Jancis Robinson 18/20 points                                                                                                Jancis Robinson 19/20 points

       Falstaff 94/100 points                                                                                                             Falstaff 94/100 points        


       Ridge Estate Chardonnay                                                                                                             Ridge Estate Cabernet Sauvignon

       Wine Enthusiast 94/100 points                                                                                              Wine Enthusiast 94/100 points

       Falstaff 92/100 points                                                                                                              Falstaff 93/100 points  

       Wine & Spirits Magazine 94/100 points                                                                                Wine & Spirits Magazine 95/100 points   

       Wine Spectator 93/100 points


       Ridge Monte Bello

       Wine Enthusiast 94/100 points

       Falstaff 93/100 points

       Wine & Spirits Magazine 95/100 points