Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Прованс-Алпи-Кот Д‘Азур

  • Прованс-Алпи-Кот Д‘АзурПрованс-Алпи-Кот Д‘Азур е един от 18-те административни региона във Франция, намиращ се в най-югоизточната част на континента. Столицата му е Марсилия. Районът е приблизително съвместим с бившата френска провинция Прованс. По-рано известен с акронима PACA, регионът официално приема името Région Sud през декември 2017 г.

Тази област се състои от шест части в Югоизточна Франция: Алпи-де-Верх Прованс, Алпите, Буш-дю-Рон, Hautes-Alpes, Var и Vaucluse. На изток граничи с границата Франция-Италия, на юг – със Средиземно море и Княжество Монако, на север с Оверн-Рона-Алпи, а на запад от Occitanie, с река Рона, маркираща най-западната граница.

Прованс-Алпи-Кот Д‘Азур е на четвърто място по производство на вина във Франция. Там се произвеждат вина от 600 г. пр. Хр. Производството не е много голямо, но вкусовете са прекрасни, а приоритет се отдава на розовите и червените вина.