Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Домейн де Маланд (Domaine des Malandes)

  • Домейн де Маланд (Domaine des Malandes)Домейн де Маланд е семеен имот, съчетаващ традициите във винопроизводството с най-добрата съвременна техника. Основната цел на избата е да сведе до минимум намесата и вмешателството с изкуствени материали, позволявайки на плодовете и почвата да изразят себе си. Ето защо екипът на Домейн дe Маланд контролира листата и плодовете на лозята си и използва интегрирано управление на вредителите. Така че, когато дойде време за прибиране на реколтата, гроздето е достигнало своите оптимални зрялост и качества. Грижата и отношението към процеса на производство на вино, а също така и към парцелите на избата, допринасят в голяма степен за финеса на продуктите, а резултатът са висококачествени вина, които печелят много международни награди. Всички вина на избата си подхождат чудесно с всякакъв вид морски дарове, риба на скара, свинско месо, домашни птици и деликатесни сосове. За Вината Шабли: Наименованието AOC Chablis е дадено на най-плодовития географския район за производство на сорта Шардоне. То е създадено през 1938 г. - в същото време , в което идва и наименованието Chablis Grand Cru – за да защити името на вината Шабли, което е било използвано по цял свят, дори за вина нямащи нищо общо като произход и качесство с истинските Шаблита.

Шабли има късмета да се формира върху уникален вид почва, наречена Kimmeridgian, която обогатява вината с минерали и им придава оживен аромат. Днес, всички вина, носещи титлата Шабли са бели сухи вина, направени изключително и само от сорта Шардоне. Те се произвеждат в лозя, намиращи се в специално определено за целта място, в района на град Шабли и заобикалящите го близки села.

Лозята на Шабли са класифицирани в четири нива на качество. Като се започне от върха, те са: Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis и Petit Chablis. Одобрени от AOC CHABLIS за производство на вина с етикета „Шабли“ са 40 винарски изби,с общ брой от 80 лозя. Само на техните територии се произвеждат вина съответстващи на контрола по качество наложен от организацията AOC.