Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Шампан Жаксон (Champagne Jacquesson)

  • Шампан Жаксон (Champagne Jacquesson)Jacquesson е изба с дългогодишна история, смятана за една от най-известните сред ценителите. Клод Жаксон я основава в Дизи през 1798 г. Още от самото начало шампанското му бива признато за любимо на Наполеон. През 1809 г. той посещава избата, а през 1810 г. я удостоява със златен медал за качество. Шампанското присъства и на сватбата му с дукесата на Австрия Мария- Луиза.

Jacquesson е още и избата, патентовала корковата тел през 1844 г. и участва в създаването на шампанското Круг. Поколения Жаксон управляват избата до 1974 г., когато бива придобита от семейство Шике. Днес се ръководи от синовете на Жан Шике - Лоран и Жан-Ерве. Лозята се простират върху 30 хектара в Авиз, Аи, Дизи и Увиле и се допълват от редовни и внимателно подбрани доставки на малки количества грозде. Шампанските на избата са с изразен характер и се открояват с ниските си нива на захар и интензитет. Избата показва потенциала на тероара си, свежда дозажа на вината до минимум и оставя кюветата си да отлежат за целия им необходим период преди да ги пусне на пазара. С годините Jacquesson се превръща в стандарт за висококачествено шампанско.