Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Аграпарт (Agrapart Avize)

  • Аграпарт (Agrapart Avize)През 1894 г. Артур Аграпарт основава семейната изба, която в бъдеще ще стане известна като Champagne Agrapart & Fils. Имението е издържало на много бури в историята си, включително Първата световна война, икономическата депресия и германската окупация по време на Втората световна война, които опустошават запасите от милиони бутилки в целия регион. През 50-те години внукът на Артур, Пиер си поставя за цел да възстанови семейния бизнес, произвеждайки качествени вина, без да следва търговските тенденции.

Избата се намира в Гранд Кру региона на село Авиз, известен със своите шардоне кювета. Обработват се 10 хектара от около 60 различни лозови парцела в Кот дьо Блан, включващи Огер, Крамант, Уари и Авиз. Те предпочитат да не етикетират своите лозарски методи като стопанисват, използвайки само хомеопатични средства за обработка на насажденията, компост и органична тор. Контролът върху качеството им се дължи на ръчно бране, селектиране и използване на натурални дрожди по време на ферментацията. Вината зреят върху утайките за продължителен период от време и след това се поставят, както в неръждаема стомана, така и в неутрални дъбови бъчви - последното е рядкост в Шампан. Всички вина се бутилират нерафинирани и нефилтрирани.

Днес синовете на Пиер, Паскал и Фабрис следват примера му, все още отглеждат собствените си лозя край престижния Кот де Блан, като сами смесват и бутилират вината. Семейство Аграпарт е пример за производството на ръчно изработени вина, като се стреми да разкрие индивидуалността на всеки тероар.