Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

100 точки от Робърт Паркър за Egly-Ouriet

  • 100 точки от Робърт Паркър за Egly-OurietСептември 2019 година идва с голямо признание за Егли-Урие и неговото 2008 Egly-Ouriet  Brut Grand Cru Millésime. Едва второто шампанско в света и първото от малък производител / grower/  е удостоено със 100 точки от един от най-престижните винен критици Робърт Паркър.

Виното е дегустирано  от Уилям Кели, който написва следната оценка:

С Франсис Егли опитахме пробна бутилка Милезим 2008, с шест  грама дозаж на литър и виното надмина дори вече високите ми очаквания.  Аромати на хрупкави овощни плодове, лимони,  пралина, топъл хляб и орехи, плътно тяло, дълбоко и мнгопластово, с концентриран вкус и нерешителна но узряла киселинност. Финалът - невероятно дълъг, прецизен и плавен . Безспорно най-доброто шампанско от 2008 г., което съм дегустирал до момента. Егли и аз се съгласихме, че може да е още по-добре само с пет грама дозаж на литър, но ще видим какво ще реши накрая, когато пусне виното напазара към края на тази година.  Това което е ясно е,  че Brut Grand Cru Millésime2008  ще си струва всички усилия да бъде потърсено и закупено, веднъж щом се появи на пазара.