Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Кавалото Брико Бокис Долчето Д'Алба Виня Скот Био / Cavallotto Bricco Boschis Dolcetto D'Alba Vigna Scot BIO

  • SKU: 8141140010
  • Регион: Пиемонт
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Долчето
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13.5%
  • Реколта: 2022
49.00 BGN 49.0000 BGN InStock

Интересно

Пейзажът на Бароло, характеризиращ се с видни хълмове с върхове на замъци, е пълен с история и романтика, съсредоточена върху гроздето Небиоло. Неговите вина, с характерните аромати на „катран и рози“

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Средно структурирано, мек вкус с типични за сорта аромати на череши. Има потенциал за стареене до 5 години.


ПРОИЗВОДИТЕЛ:

Кавалото е пионер в производството на Бароло, южно от Торино в Пиемонт, Италия. Създадена през 1928г. семейната винарска изба произвежда вино от сорта грозде Небиоло за много поколения. Кавалото има 24 хектара (60 декара) лозя, включително монопол над високо цененото лозе Брико Бокис кру. Разположен в общината Кастильоне Фалето в Бароло, парцелът е отглеждан биологично от 70-те години на миналия век. 


ЛОЗЯ:

Потомството на Оливио, Лора, Джузепе и Алфио, продължава да произвежда вино, което се прави ексклузивно от гроздето в имота им и от тяхното преобразуване те получват DOC, DOCG: Barolo, Dolcetto d' Alba, Barber d' Alba, Nebbiolo Langhe, Freisa Langhe, Grignolino Piedmonte, Pinot Langhe, Chardonnay Langhe. Най-добрите вина Бароло се нуждаята от 10-15 години, преди да са готови за пиене и могат да остареят още няколко десетилетия.


ВИНИФИКАЦИЯ: 

Отлежаване: В бъчви от славянски дъб от 500л за 6 месеца, след това в бетонови съдове за 6 месеца.


ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ:

Виното се съчетава най-добре с прошуто, салам, тартар от говеждо месо. Също така и с риба на скара или бяло месо, или с твърди и отлежали сирена. Може да се комбинира с черен шоколад или просто да му се насладите като "vino da meditazione".


Храни

Добре се съчетава с:

Бяла риба Козе сирене и Фета Дивечово

Подобни продукти