Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Арпепе Нуова Регина Резерва DOCG / Arpepe Nuova Regina Riserva DOCG

  • SKU: 8141210162
  • Регион: Валтелина
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Реколта: 2016
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13.5%
164.00 BGN 164.0000 BGN InStock

Награди

JANSIS ROBINSON 17/20
JANSIS ROBINSON 17/20

Виж всички

Интересно

Семейна изба с традиции от над 150 години, Ar.Pe.Pe. са страстно отдадени на отглеждането на Nebbiolo.Родени през 1860 г. Преродени през 1984 г. Възпитани през 2004 г. Това са големите крайъгълни камъни втяхната история, които пускат корени във времето на обединението на Италия. Традиция, която винаги се е стремила да разкрие пълния потенциал на Небиоло от Алпите, в тероар катоникой друг: този на Валтелина.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ: Рубинено червен цвят с тенденция към цвят гранат. На нос се усеща букет от планински цветя, нотки на кожа и тютюн. На вкус е сухо, леко танинов, строг, кадифен.


ИЗБА: Ar.Pe.Pe - изба, разположена в региона Валтелина, Ломбардия в Италия, е известна със своята посветеност към запазване на традиционните методи на производство на вино. Името "Ar.Pe.Pe" е акроним, представляващ основателите на винарната: Артуро Пелицати Перего. Забележително е, че се фокусират върху отглеждането на грозде от сорта Небиоло, което подчертава уникалния тероар на района. Винарната е известна с производството на елегантни и дълготрайни вина, с огромно внимание към детайлите, както в отглеждането на лозята, така и в производствения процес на виното.


ЛОЗЯ: Долината Валтелина е заключена между Alpi Retiche и Orobie, успоредно на Алпите и се радва науникален микроклимат. От зори до залез слънцето затопля терасовидното лозе, което е разположено като скъпоценен камък на Ретийския склон, изцяло изложено на юг и успокоено от прохладния северен бриз.


ВИНИФИКАЦИЯ: Бране 30 октомври - Добив 40 хл/дка. Мацерация: 89 дни в дървени вани 5000 литра. Отлежаване: 34 месеца в големи бъчви 5000 литра, бетон, бутилка

Храни

Добре се съчетава с:

Агнешко Дивечово Гриловано, пушено месо
WINE ENTHUSIAST 96 POINTS
FALSTAFF 96 POINTS
JANSIS ROBINSON 17/20

Подобни продукти