Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Арпепе Буон Чонсилио Резерва DOCG / Arpepe Buon Consiglio Riserva DOCG

  • SKU: 8141210152
  • Регион: Валтелина
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Реколта: 2016
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13%
164.00 BGN 164.0000 BGN InStock

Награди

WINE ENTHUSIAST 93 POINTS
WINE ENTHUSIAST 93 POINTS

Виж всички

Интересно

Семейна изба с традиции от над 150 години, Ar.Pe.Pe. са страстно отдадени на отглеждането на Nebbiolo.Родени през 1860 г. Преродени през 1984 г. Възпитани през 2004 г. Това са големите крайъгълни камъни втяхната история, които пускат корени във времето на обединението на Италия. Традиция, която винаги се е стремила да разкрие пълния потенциал на Небиоло от Алпите, в тероар катоникой друг: този на Валтелина.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ: Комплексно вино, смесващо аромати и вкусове, характерни за дълго отлежаване. На носа се появяват сухи цветя, планинска трева, мента, цитрусови плодове и череши. Въпреки тялото си това е фино и елегантно вино, с дълъг и солен финал.


ИЗБА: Ar.Pe.Pe - изба, разположена в региона Валтелина, Ломбардия в Италия, е известна със своята посветеност към запазване на традиционните методи на производство на вино. Името "Ar.Pe.Pe" е акроним, представляващ основателите на винарната: Артуро Пелицати Перего. Забележително е, че се фокусират върху отглеждането на грозде от сорта Небиоло, което подчертава уникалния тероар на района. Винарната е известна с производството на елегантни и дълготрайни вина, с огромно внимание към детайлите, както в отглеждането на лозята, така и в производствения процес на виното.


ЛОЗЯ: Долината Валтелина е заключена между Alpi Retiche и Orobie, успоредно на Алпите и се радва науникален микроклимат. От зори до залез слънцето затопля терасовидното лозе, което е разположено като скъпоценен камък на Ретийския склон, изцяло изложено на юг и успокоено от прохладния северен бриз.


ВИНИФИКАЦИЯ: Бране 17 октомври - Добив 40 хл/дка. Мацерация: 102 дни в дървени вани 5000 литра. Отлежаване: 34 месеца в големи бъчви 5000 литра, неръждаема стомана, бутилка.

Храни

Добре се съчетава с:

Агнешко Дивечово Гриловано, пушено месо
WINE ENTHUSIAST 93 POINTS
FALSTAFF 94 POINTS
THE WINE FRONT 95 POINTS

Подобни продукти