Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Тенута деле Тере Нера Зехтин Екстра Върджин / Tenuta delle Terre Nere Extra Virgin Olive Oil

  • SKU: 8921040001
  • Регион: Сицилия
  • Държава: Италия
  • Био: Био и Органични
  • Размер на бутилката: 750
59.00 BGN 59.0000 BGN InStock

Интересно

На италиански Tenuta delle Terre Nere означава „Черна земя“. Преди около 30 години производителят Марко ди Грация установява огромния капацитет на вулканичката почва, старите лози, намиращи се на между 600 и 900 м. надморска височина и потенциала на местните сортове, и успява чрез изключителните си вина да постави Етна на световния винен подиум.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

От планината Етна в Сицилия, където вековни маслинови дървета растат върху скалиста, вулканична почва на надморска височина до 1000 метра над морското равнище.Полученият зехтин е необичайно мек и свеж с нотки на зелена трева.


ИЗБА

Tenuta delle Terre Nere е плодът  на  над 30 години страст и работа в света на хубавото вино. И също така на изключителната локация на избата  - "остров по средата на островa", каквато e  Етна. Всичките вина на избата са произведени от местни сортове, и всички са  сертифицирани с D.O.C. Етна.

 


Подобни продукти