Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Мулин де Гасак Вионие / Moulin de Gassac Viognier

  • SKU: 8109030072
  • Регион: Херолт, Лангедок
  • Държава: Франция
  • Сорт: 100 % Вионие
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 13%
  • Реколта: 2023
18.90 BGN 18.9000 BGN InStock

Интересно

Класическо бяло вино за горещите летни дни! Свежо и леко, много елегантно!

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Златистожълто със зелени отблясъци. Интензивнo и сложнo. Нотки на жълти плодове и бели цветя (акация). Намек за лешник. Красив баланс, едновременно много вкусно и свежо, с приятна комбинация от зрели плодове и флорални нотки.

Температура на сервиране: 10-12 ° C.


ПРОИЗВОДИТЕЛ

Mas de Daumas Gassac изгражда своята репутация, благодарение на модел на продажби,уникален за времето си Лангедок – използвайки метода: „En Primeur“. Въведен в имението през 1978 г., този модел в днешни дни обхваща всички продажби на избата. Половината от вината се продават на частни клиенти, а другата половина - на търговци на вино, ресторанти и чрез износ в над 80 страни. Тази пряка връзка с лоялни клиенти в продължение на тридесет и осем години е част от етоса на избата. Днес избата е добре известна с високото качество на вината си, а най-популярният ѝ Каберне Совиньон и носи титлата "the Lafite of the Languedoc" (Флагът на Лангедок).


ЛОЗЯ

Първите лозя на Mas de Daumas Gassac биват засадени през 1972 година. Вероник и Айме Губерт откриват местността две години по-рано, търсейки нов дом в провинцията. През 1971 г. техният приятел, професор Хенри Енхалберт, геолог и специалист по лозарство, ги съветва, че могат да произвеждат качествени Гранд Кру вина на това място. Айме Губер и до днес се счита за едно от големите имена в Лангедок, както и глобална винена фигура.


ВИНИФИКАЦИЯ

Отлежаване: 5 до 6 месеца в резервоар от неръждаема стомана.


ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ

Подходяща комбинация с риба и сосове, морски деликатеси, летни салати и суши. 

Подобни продукти