Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Зехтин Кастийо де Канена Хариса / Castillo de Canena Harissa Olive Oil

  • SKU: 8921030131
  • Регион: Андалусия
  • Държава: Испания
  • Сорт: 100 % Арбекина
39.90 BGN 39.9000 BGN OutOfStock
Изчерпан продукт. Очаквайте скоро!

БЕЛЕЖКИ

Castillo de Canena с Harissa се характеризира с пикантните вкусове на червен пипер, чесън, кориандър и кимион, в балансирана и подсилена комбинация с плодови и зелени аромати на сока от пресни маслини Arbequina. За приготвянето му създадохме наша собствена оригинална и изненадваща рецепта за сос Хариса (съставен от сушен червен пипер, лют червен пипер, чесън, кориандър и кимион), който смесваме с нашия изключителен зехтин Arbequina Extra Virgin. 


ИСТОРИЯ

Кастийо де Канена е семеен бизнес от 1780 г. с повече от два века история и опит в произвоството на зехтин. В момента обработват 2000 хектара екологични и биодинамични маслинови горички. Основните сортове, от които произвеждат зехтин са Пикуал, Арбекина и Роял. Притежават собствена рафинерия, наградена за „Най-добрата рафинерия за зехтин в света“. Зехтините им се продват в над 60 държави по света, както и в едни от най известните ресторанти притежатели на звезди Мишлен. От 2006г. са сертифицирани като БИО производител и произвеждат едни от най-добрите биодинамични екстра върджин зехтини в света.


ПРОИЗВОДСТВО

Испания е най-големият производител на зехтин в света. В страната се отглеждат над 200 различни сорта маслини. Кастийо де Канена контролират целия процес от прибирането на реколтата до бутилирането, като по време на процеса стриктно следят за това да няма досег до кислород и светлина. Целият процес от прибирането на реколтата до бутилирането трае 3-4 часа, за да се гарантира отличното качество на крайния продукт. При прибиране на реколтата внимателно се подбират зоните с най-добро качество на маслини. Всички продукти на Кастийо де Канена са произведени от маслини събрани по време на ранна беритба (октомври-ноември). Този зехтин е с повече полифеноли, антиоксиданти и хлорофил.


Подобни продукти