Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Томасо Бусола Речиото дела Валполичела Класико / Tommaso Bussola Recioto della Valpolicella Classico DOCG

  • SKU: 8141180032
  • Регион: Валполичела, Венето
  • Държава: Италия
  • Сорт: 35 % Корвина, 30 % Корвиноне, 30 % Рондинела, 5 % Молинара
  • Реколта: 2016
  • Размер: 500
  • Процент Алкохол: 14%
129.00 BGN 129.0000 BGN InStock

Интересно

Томасо Бусола се счита за пионер в производството на вината Амароне. Той изиграва значителна роля за издигането на репутацията и качеството на вината Амароне делла Валпоричела в световен мащаб.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Дълбок, ярък рубин със светли гранатови отенъци. Отваря се с интензивни нотки на черен шоколад, джинджифилов сладкиш и консервирани сливи, също малко смокини. Страхотна игра на небцето, сушени сливи и консервирани череши, привлекателно взаимодействие между сладост и фини танини, сочно и вкусно. Много дълъг финал.

Температура на сервиране: 18-20 ºC


ИЗБА

Историята на избата датира от 70-те години на миналия век, когато Томасо Бусола започва да работи в лозята, притежавани от семейството му. С течение на времето той развива дълбока страст към винопроизводството и се стреми да създаде вина, които отразяват уникалния тероар на региона. През 1983 г. Томасо основава своя собствена изба, фокусирайки се върху използването на  традиционни техники за винопроизводство в комбинация с модерни иновации.


ЛОЗЯ

Избата се намира в района Valpolicella Classica, където лозята се радват на благоприятен микроклимат и добре дренирани почви. Отглеждат се  местни сортове грозде, включително Корвина, Корвиноне, Рондинела и Молинара, които се използват за производството на различни вина.


ВИНИФИКАЦИЯ

Отлежаване: 36 месеца в съдове от неръждаема стоманаFalstaff
Cellar Tracker
Wine Spectator

Подобни продукти