Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Тимиопулос Атма Бяло / Thymiopoulos Atma White

  • SKU: 8183020002
  • Регион: Науса
  • Държава: Гърция
  • Сорт: 75 % Ксиномавро, 25 % Малагузия
  • Процент Алкохол: 12%
  • Размер: 750
Реколта:
19.90 BGN 19.9000 BGN InStock

Интересно

През 2013 г. Апостолос Тимиопулос бива обявен за "Винопроизводител на годината" от престижния гръцки винен гид "Fthino Oinos". Той получава това признание на 37-годишна възраст, което го прави най-младият винопроизводител, получавал някога тази награда.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Аромати на пресни цитрусови плодове, костилкови плодове и елегантна нотка на цветя. Свежата киселинност балансира мазната текстура на виното. Послевкусът е дълъг и освежаващ.


ИЗБА

Семейство Тимиопулос се занимава със земеделие и отглеждане на грозде в село Трилофос от поколения. Апостолос Тимиопулос е първият, който винифицира семейните лозя, докато изучава енология. През 2005 г. произвежда първото си вино, наречено „Земя и небе“. Той вярва в устойчивото лозарство и минималната намеса по време на целия процес на винопроизводство.ЛОЗЯ

Изба Тимиопулос е известна със своя опит в производството на вина от сорта грозде Ксиномавро. Той е червен винен сорт, произхождащ от Науса и често се нарича "гръцкото Небиоло" поради сходните му характеристики с известния италиански сорт. Избата се фокусира върху демонстрирането на уникалните качества на това грозде в своите вина.

Избата има специален фокус върху работата с млади лозя. Те вярват, че младите лозя имат потенциала да произвеждат изключителни вина. Чрез внимателното управление на тези лози, те са в състояние да произвеждат вина, които са жизнени, свежи и изразителни.


ВИНИФИКАЦИЯ

Ферментацията протича в резервоари от неръждаема стомана при ниски температури.

Отлежаване: Виното престоява 2 месеца върху фина утайка (sur lie).


FALSTAFF
Jancis Robinson

Подобни продукти