Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Кавалото Виньоло Бароло Резерва / Cavallotto Vignolo Barolo Riserva DOCG

  • SKU: 8141140052
  • Регион: Пиемонт
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Размер на бутилката: 750
  • Реколта: 2015
  • Процент Алкохол: 14.5%
259.00 BGN 259.0000 BGN InStock

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ:


Barolo Riserva San Giuseppe 2015 е с гладка и балансирана структура. Топлото време, което характеризира тази реколта, се проявява в цветните нотки, както на Barolo Riserva San Giuseppe, което всъщност показва приятен плод и свежест.  Интензивен и светещ гранат. Аристократичният обонятелен модел е препрелетен с ментолирани и минерални предложения, съчетани с малки плодове от конфитюр, рози и теменужки, хумус, корени и ориенталски подправки. Хармоничен и солен вкус, красиво структуриран, с благородна танинова текстура. Финалът е дълъг, както небцето на Бароло в най-добрите реколти, знак за сложност и баланс.


ПРОИЗВОДИТЕЛ:


Cavallotto Fratelli е пионер в производството на Barolo, южно от Торино в Пиемонт, Италия. Създадена през 1928 г., семейната винарска изба произвежда вино от сорта грозде Nebbiolo за много поколения. Кавалото има 24 хектара (60 декара) лозя, включително монопол над високо цененото лозе Bricco Boschis cru. Разположен в община Кастильоне Фалето в Бароло, парцелът е отглеждан биологично от 70 -те години на миналия век. Cavallotto раздели това лозе на три парцела: два парцела се смесват, за да направят флагмана Barolo DOCG Bricco Boschis, а третият е определен и бутилиран като единствен cru riserva.


ЛОЗЯТА:

Потомството на Оливио, Лора, Джузепе  и Алфио, продължава да произвежда вино, което се прави екслузивно от гроздето в имота им и от тяхното преобразуване те получават DOC I DOCG: Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo Langhe, Freisa Langhe, Grignolino Piedmonte, Pinot Langhe, Chardonnay Langhe. ВИНИФИКАЦИЯ:

Пълно дестемиране, ферментация само с местни дрожди.Контролирана температура при 29 ° C. Традиционна ферментация. 

Отлежаване: В бъчвки от славонски дъб за 4-5 години.

 

КОМБИНАЦИЯ С ХРАНА:

Виното най-добре се комбинира с ястия от червено месо, скара или печено. Също така добре се съчетва с твърди и отлежали сирена.

Храни

Добре се съчетава с:

Гриловано, пушено месо Манчего и Пармезан

Подобни продукти