Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Кавалото Брико Бокис Бароло / Cavallotto Brico Boschis Barolo DOCG

  • SKU: 8141140042
  • Регион: Бароло
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Био: Био и Органични
  • Процент Алкохол: 14.5%
Реколта:
158.00 BGN 158.0000 BGN InStock

Интересно

Пейзажът на Бароло, характеризиращ се с видни хълмове с върхове на замъци, е пълен с история и романтика, съсредоточена върху гроздето Небиоло. Неговите вина, с характерните аромати на „катран и рози“

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Бароло Брико Бокис е с опияняващ парфюм от ягода, череша, слива, трюфел, анасон, пресни и сушени билки, подчертан с нотки на тютюн, женско биле и натрошени листенца роза. Топлото лято дава началото на дълбочината на плодовете, която е експанзивна и щедра.


ПРОИЗВОДИТЕЛ:

Кавалото е пионер в производството на Бароло, южно от Торино в Пиемонт, Италия. Създадена през 1928г. семейната винарска изба произвежда вино от сорта грозде Небиоло за много поколения. Кавалото има 24 хектара (60 декара) лозя, включително монопол над високо цененото лозе Брико Бокис кру. Разположен в общината Кастильоне Фалето в Бароло, парцелът е отглеждан биологично от 70-те години на миналия век. 


ЛОЗЯ:

Потомството на Оливио, Лора, Джузепе и Алфио, продължава да произвежда вино, което се прави ексклузивно от гроздето в имота им и от тяхното преобразуване те получват DOC, DOCG: Barolo, Dolcetto d' Alba, Barber d' Alba, Nebbiolo Langhe, Freisa Langhe, Grignolino Piedmonte, Pinot Langhe, Chardonnay Langhe. Най-добрите вина Бароло се нуждаята от 10-15 години, преди да са готови за пиене и могат да остареят още няколко десетилетия.


ВИНИФИКАЦИЯ: 

Пълно дестемиране, ферментация само с местни дрожди. Използване на хоризонтални резервоари и контролирана температура при 29 ° C. 

Отлежаване: 3 години в славонски дъбови бъчвиПОДХОДЯЩИ ХРАНИ:


Виното се съчетава най-добре с прошуто, салам, тартар от говеждо месо. Също така и с риба на скара или бяло месо, или с твърди и отлежали сирена. Може да се комбинира с черен шоколад или просто да му се насладите като "vino da meditazione".


Храни

Добре се съчетава с:

Бяла риба Козе сирене и Фета Дивечово

Подобни продукти