Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Продутори дел Барбареско Барбареско DOCG Ризерва / Produttori del Barbaresco Barbaresco DOCG Riserva

  • SKU: 8141070202
  • Регион: Пиемонт
  • Държава: Италия
  • Сорт: 100 % Небиоло
  • Процент Алкохол: 15%
  • Размер на бутилката: 750
  • Реколта: 2008
200.00 BGN 200.0000 BGN InStock

Интересно

До 1894 г. сортът Небиоло се използва само за производството на Бароло вина. Но след 1894 г., когато Домицио Каваза, директор на кралската енологична школа в Алба и жител на Барбареско, създава първият кооператив „Cantine Sociali“ и обединява девет производители от Барбареско, регионът на производство започва да се изписва и обозначава на етикета на всяко вино, за да се подчертае разграничението в напитките от различните региони. Той налага тази промяна, тъй като добре разбира разликата между едно и също грозде Небиоло, но отглеждано в различните райони - Бароло и Барбареско.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Много ароматно.  Усещат се дъб и сладки подправки, горски плодове, къпина, кедър и ликорис.


ИЗБА

Продутури Дел Барбареско е кооператив от  51 члена,  контролиращ повече от 100 хектара първокласни лозя  Небиоло в Барбареско.  Всяко семейство е в пълен контрол над земята си, отглеждайки гроздето с вековни умения и отдаденост.  Избата произвежда Barbaresco D.O.C.G., бленд от Небиоло,  добити от различни лозя, и по-лекото Nebbiolo Langhe, подходящао за ежедневна консумация.


ЛОЗЯ

D.O.C.G. Produttori del Barbaresco  е разположен в богатия винен регион Пиемонт в Северозападна Италия, на два часа път с кола от Милано и на около час и половина от френската граница. Гроздето се отглежда върху стръмни и слънчехи хълмове с надмотска височина от 200 до 400 метра. Почвата е варовикова и глинеста, богата на калций.


ВИНИФИКАЦИЯ

Отлежаване: 36 месеца в дъбови бъчви и 12 месеца в бутилката. 


КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА

Добре се съчетава с агнешко, телешко и дивечово месо, и с паста. 

Подобни продукти