Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Ром Варадеро 7-годишен / Ron Varadero 7 Years

  • SKU: 4001010022
  • Държава: Куба
  • Размер: 700
  • Процент Алкохол: 38%
38.90 BGN 38.9000 BGN InStock

Интересно

Ромът се получава от меласа от захарна тръстика - ето защо неговата история е тясно свързна с тази на захарта. През 1493 г. по време на второто си пътуване до Америка Христофор Колумб събрал захарна тръстика от Канарските острови и я пресадил на Карибските острови.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Любовта и опитът на майсторите правят този 7-годишен ром толкова изтънчен. Много бавното отлежаване в дъбови бъчви е съпътствано от страст, която ражда наистина превъзходен и уникален ром, най-добрият от гледна точка на качеството. Той е с тъмен, карамелен цвят, екзалтиращ вкус и изключителен аромат. Насладете му се докато релаксирате, за да оцените най-добре неговия неповторим аромат.


ИСТОРИЯ НА РОМА

Ромът се получава от меласа от захарна тръстика - ето защо неговата история е тясно свързна с тази на захарта. Климатичните условия и условията за отглеждане на захарна тръстика на Карибските острови били идеални и плантациите им се разпростряли по цялата им територия, за да задоволят неутолимия глад на Европа за захар. През 1600 г. се появил жестокият  феномен „търговски триъгълник” – търговски кораби от Европа, превозващи роби от Централна Африка, които да работят на захарните плантации на Карибите, а след това захар към Европа, която да бъде продадена на тамошния огромен пазар. Остатъчният сок при производството на захар бил наречен меласа и съдържал 50% захар. От неговата ферментация се получил първият алкохол от захарна тръстика – ракия, която се давала на работниците на плантациите, за да им помогне да се справят с нечовешките условия на живот. Той се превърнал и във важна част от  ритуалите на сантерия, религия родена от сливането на местните африкански анимистични традиции с тези на римокатолическата църква. С откриването на Новия свят през 1492 г. европейското Средновековие завършило и започнала нова ера.

Подобни продукти