Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Карл Лоевен Лауренциуслей Алте Ребен / Carl Loewen Laurentiuslay Alte Reben

  • SKU: 8142040032
  • Регион: Мозел
  • Държава: Германия
  • Сорт: 100 % Ризлинг
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 12%
  • Реколта: 2023
52.00 BGN 52.0000 BGN InStock

Награди

Jancis Robinson
Jancis Robinson

17.5/20 points

Виж всички

Интересно

„Leiwener Laurentiuslay“: Това е музика за ушите ми. Това лозе е сред най-добрите в Мозел. Принадлежи на нашата винарна от 1982 г., когато закупихме 6000 от едни от най-добрите лозя на винарната Reichsgraf von Kesselstadt. В днешно време нашето лозе в Laurentiuslay е с размер на един хектар. Тук отглеждаме най-добрите си вина. Много съм горд, че това схващане се споделя от Хю Джонсън и Стюарт Пигот, който класифицира Laurentiuslay като Grand Cru район.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Ароматната структура на сочен пъпеш, кайсии, лайм, мандарина и бели цветя. Средна киселинност, ниски танини, сухо. На финала има минералност, показваща огромното качество на района.

Температура на сервиране: 9-11 ° C


ИЗБА

Традицията на нашата винарна датира от 1803 г. Нашите предци са закупили лозя в Maximiner Klosterlay по време на секуларизацията при Наполеон. Към днешна дата нашата винарна се корени върху тези лозя. През 2008 г. успяхме да закупим винарната Carl Schmitt-Wagner и с това един истински винологичен паметник на културата. Неговото лозе в Maximin Herrenberg е засадено през 1896 г. с неприсадени лози и до днес стои в оригинала си. Това го прави едно от най-старите лозя за ризлинг в света.


ЛОЗЯ

Лек Ризлинг, пълен с характер, това е моят идеал за Moselwine. В тероар от висок клас и с лози на висока възраст е мястото, където нашето грозде узрява. Опитваме се да разцъфтим тези природни съкровища в нашата винарска изба само с минималистична намеса.


ВИНИФИКАЦИЯ

Weingut Carl Loewen притежава 1 хектар от известните лозя Laurentiuslay "Erste Lage". Освен че е стръмно, това лозе е и топло, което означава, че има дори средиземноморска флора и фауна. Лозята са засадени още преди Първата световна война, някои от тях са на повече от 100 години. Добивът е малко, само 45 хл/дка.


ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ

Риба, морски дарове, пилешко месо, сирена, кореноплодни зеленчуци и тикви.

Jancis Robinson
Robert Parker
Wine Enthusiast
Falstaff
Wine & Spirits Magazine
Vinum Weinguide
James Suckling

Подобни продукти