Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Кнол Ризлинг Лойбнер Федершпиел / Knoll Riesling Loibner Federspiel

  • SKU: 8143010062
  • Регион: Лойбен, Вахау
  • Държава: Австрия
  • Сорт: 100 % Ризлинг
  • Размер на бутилката: 750
  • Процент Алкохол: 12%
  • Реколта: 2022
54.00 BGN 54.0000 BGN InStock

Интересно

Емерих Кнол е един от най-добрите производители в подрегиона Вахау (Австрия) и човек, чиито вина са почитани по целия свят. Малка семейна винарна, която прави превъзходен Ризлинг и Грюнер Велтлинер в сърцето на Унтерлойбен. Неговите вина Смарагд от най-висок клас са невероятно търсени и издържат на изпитанието на времето. Сериозни вина с невероятен капацитет на стареене, които могат да бъдат намерени в премиум секцията на всяка винена листа в Австрия.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ:

Изразява цитрусови и зелени нотки на носа. Свежа, деликатна и изискана атака, последвана от сложни аромати на свежи плодове и бели цветя. Изчистен и елегантен завършек.


ИЗБА:

Винарна Emmerich Knoll е един от най-известните винопроизводители в Австрия. Имението Knoll се намира в района на Вахау, в село Унтерлойбен. Създадена е през 1825 г., все още е семейна собственост и се управлява от фамилията. Knoll е най-известна със своите достойни за възрастта си, експресивни вина Ризлинг и Грюнер Велтлинер. Гроздата растат на уникални места на северния бряг на река Дунав. Имението обхваща 14 хектара (35 акра) върху високо ценени лозя, включително лозята Шют, Лойбенберг, Келерберг, Кройтлес и Пфафенберг. Тези места са засадени с около 45% Ризлинг и 45% Грюнер Велтлинер, а останалите са засадени с Шардоне, Жълт мискет, Риванер, Блауер бургундер и Гелбер траминер. 


ЛОЗЯ:

Типовете почви са много разнообразни. Съставени предимно от льос, глина, гранит и гнайс. Откриват се слюдени шисти в района на Камптал, но също така и изветрели почви, покрити с тънък слой хумус. Сърцето на Хайлигенщайн, почти идеален за най-висок клас Ризлинги, е изветрял пустинен пясъчник от Перм.


ВИНИФИКАЦИЯ:

Бране 100% на ръка. Без отстраняване на стъблата, контакт с ципите 4 - 6 часа, пневматична преса. Ферментационен съд: буре и съд от неръждаема стомана от 500 до 5'000 L в зависимост от партидното количество. Ферментация 10-20 дни при температура 23 - 26°C. Без малолактична ферментация. Отлежаване на утайката 6 - 8 месеца, без батонаж. 


Falstaff 2023/2024
Wine Enthusiast

Подобни продукти