Скъпи клиенти, сайтът ни стартира на 5/5/2020 след период на тестване, като продължаваме да качваме нашето портфолио. В случай на проблем, извинете ни и молим да се свържете с нас, за да съдействаме!

Елефант Отлежал джин / Elephant Aged Gin

  • SKU: 8411050022
  • Държава: Германия
  • Реколта: 2018
  • Размер: 500
  • Процент Алкохол: 52%
99.00 BGN 99.0000 BGN OutOfStock
Изчерпан продукт. Очаквайте скоро!

Интересно

Този ръчно изработен джин е вдъхновен от Африка за Африка. Този джин идва от сърцата и умовете на шепа немски ентусиасти, които даряват 15 на сто от всичките си печалби, за да помогнат за спасяването на застрашените африкански слонове.

ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ

Цвят: Прозрачен, златист кехлибар

Аромат: Препечен дъб, хвойна, ванилия, карамфил, черен пипер, лимоново масло и ментова свежест

Вкус: Пикантен, с нотки на хвойна, карамфил, ангелика, кориандър и свежа лимонова свежест


ДЕСТИЛЕРИЯ

Elephant Gin произвежда високо награждавани и ръчно изработени премиум джинове. При дестилацията на всяка партида се използват четиринадесет подправки, включително редки африкански съставки. Историята му идва от Южна Африка, но производството се извършва в Германия, под контрол и при най-високи стандарти.

 Всички съставки са подбрани на ръка, бутилките са дизайнерски, етикетите ръчно надписани, а продукцията контролирана от малки партиди.   Основателите биват вдъхновени да създадат Elephant Gin след приключенията си в Африка. 


ДЕСТИЛАЦИЯ

Джин с естествено пикантни и плодови характеристики. Съчетава същите 14 подправки, с които е известен Elephant London Dry Gin, но в по-големи количества за постигане на по-висока концентрация на ароматите. Джинът  отлежава в три различни вида дъб за една година, което добавя към вкуса подправки, сладка опушеност и нотки на ванилия. Накрая се оставя за няколко седмици в бъчви от ром Дипломатико, което му придава допълнителни топли и сладки карамелени аромати.

Отлежаване: 1година в дъбове на различна възраст и завършен в дъб от дестилерия Дипломатико. 

Подобни продукти